Όλη η χώρα στο πόδι



Ημέρα κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι η Τετάρτη, με την ΑΔΕΔΥ να προχωρά σε 24ωρη απεργία και τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

 Επίσης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα αργότερα στις 13:00 ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι να μην νομοθετηθεί η «φορολογική λαιμητόμος» για μισθωτούς και συνταξιούχους, να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

 H OTOE θα συμμετάσχει, επίσης, στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πλατεία Κλαυθμώνος. Επίσης, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:30.

Στο μεταξύ, σήμερα, Τρίτη, παραμένουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Αύριο, Τετάρτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευόμενων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

Την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές. Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς 

 Ταλαιπωρία και στις μετακινήσεις για τους Αθηναίους, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ την Πέμπτη 24ωρη απεργία.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό πραγματοποιούν 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου και όλα τα δρομολόγια της Τετάρτης και της Πέμπτης. Λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών την Τετάρτη τα δρομολόγια του Μετρό προς αεροδρόμιο, θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

 Τα δρομολόγια του ΟΣΕ που καταργούνται το βράδυ της Τρίτης είναι: 

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Δικαίων: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη ), 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα), 1686(Αλεξανδρούπολη-Δίκαια)

Μεταξύ Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών: Σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία: 2536 Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:743, IC 85

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 3593 - 3592 Μεταξύ Λάρισας - Βόλου-Λάρισας: Σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες: 2576- 2577

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver