ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "Φύτρωσαν" ζαρντινιέρες και παγκάκι μέσα σε δρόμο



Kαι όμως γίνονται και αυτά.

Εδώ και μέρες στον κεντρικό δρόμο της αγοράς της πόλης του Μεσολογγίου σε 3 σημεία του δρόμου,όχι στο πεζοδρόμιο,στον δρόμο, έχουν «φυτρώσει ζαρτινιέρες.

Μιλάμε για δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα,μηχανάκια,ποδήλατα,είναι δρόμος και όχι πεζόδρομος!

Το καταπληκτικό έγινε πριν λίγες μέρες όταν βρέθηκε η μια ζαρτινιέρα σπασμένη σε ένα αποτα 3 σημεία.Ποια είναι η συνέχεια?

Ηρθε φορτηγό του Δήμου και μάζεψε την σπασμένη ζαρτινιέρα και σε λίγα λεπτά στην θέση της ζαρτινιέρας μπήκε παγκάκι!

Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες το παγκάκι είναι στον δρόμο,όχι στο πεζοδρόμιο.Αρα δεν μπήκε για να ξεκουραστεί κάποιος περαστικός,κάποιος που κουράστηκε και χρειάστηκε να πάρει μια ανάσα.

 Το γεγονός ότι από τότε που έχουν μπει οι ζαρτινιέρες συχνά πυκνά ξημερώνουν σπασμένες σημαίνει ότι κάποιος-οι διαφωνούν με αυτή την κίνηση.

Δεν είναι εξάλλου και λογικό σε δρόμο να υπάρχουν ζαρτινιέρες και τώρα πια και παγκάκι.

Την απορία μας την έλυσε άνθρωπος που το έψαξε παραπάνω μέσα απο συζητήσεις που είχε με άτομα που εμπλέκονται όπως μας είπε.

Όταν τον ρωτήσαμε πως γίνεται σε δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα να υπάρχουν αυτά τα εμπόδια και για το ποιός είναι υπεύθυνος μας απάντησε με αυτό τον τρόπο και μας λύθηκαν οι απορίες.

 Έχει βγεί απόφαση να γίνει πεζόδρομος ο συγκεκριμένος δρόμος.

Κάποιοι,οι πιο πολλοί,αντιδρούν γιατί πιστεύουν οτι θα ερημώσει η αγορά όπως έγινε και σε άλλο δρόμο.Για να μην γίνει λοιπόν αντιπαράθεση,παρόλο που υπήρχε στο δημοτικό συμβούλιο,τι πιο απλό να τους κάνεις να τον κάνουν μόνοι τους τον δρόμο πεζόδρομο.

Μπήκαν οι ζαρτινιέρες σε 3 σημεία,δεν ξέρω απο ποιούς και πώς .Κάποια στιγμή κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν ότι παρκάρουν αυτοκίνητα και δεν μπορούν να κινηθούν ούτε οι πελάτες.

Του λές:βάλε και εσυ ζαρτινιέρα!

Σε λίγο καιρό λοιπόν μόνοι τους θα κάνουν τον δρόμο πεζόδρομο,όταν ολοι οι μαγαζάτορες έχουν απο μια ζαρτινιέρα έξω απο το μαγαζί τους.Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν και ο δρόμος γίνεται πεζόδρομος!

Αραγε η τροχαία έχει κάνει έλεγχο?

Αν κάποιος βάζει μια ταμπέλα διαφημιστική για το μαγαζί του ξέρουμε ότι όταν την έχει στο δρόμο τρώει πρόστιμο απο την τροχαία,αν είναι στο πεζοδρόμιο πληρώνει τα τετραγωνικά που καλύπτει στον Δήμο.Στην συγκεκριμένη περίπτωση τελικά ποιός είναι υπεύθυνος να κάνει έλεγχο?

 Πριν λίγες μέρες κάποιος οδηγός προσπάθησε να στρίψει και χτύπησε το αυτοκίνητο του σε μια ζαρτινιέρα αφού όπως έχουν μπει εμποδίζουν ακόμη και την διέλευση των οχημάτων παρόλο που δεν υπάρχει τροχονομική πινακίδα που να απαγορεύει την διέλευση.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να σπάσει σε ένα σημείο η ζαρτινιέρα και καταστηματάρχης να βγεί και να ζητήσει και τα ρέστα απο τον οδηγό. Οχι μόνο ρέστα πήρε αλλά ολόκληρο 50ευρό για την ζαρτινιέρα!

Αργότερα όταν ρωτήθηκε αστυνομικός για το συμβάν είπε οτι οχι μόνο δεν έπρεπε να πληρώσει αλλά το αντίθετο!Αν είχε πάθει ζημιά το αυτοκίνητο του να πληρωθεί αυτός και να φωνάξει και την τροχαία να βεβαιώσει την παράβαση της κατάληψης του δρόμου.

Θα περιμένουμε μια απάντηση απο τον Δήμο και τον αστυνομικό διευθυντή να μας ενημερώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.Με χαρά θα αναρτήσουμε την άποψη τους και αν έχουμε κάποιο λάθος σε αυτά που γράφουμε,εφόσον μας το αποδείξουν με στοιχεία,ευχαρίστως να παραδεχτούμε το λάθος μας.

Προς το παρών άποψη μας είναι οτι είναι λάθος και αντιαισθητικό να «φυτρώνουν¨ζαρτινιέρες και παγκάκια στον δρόμο!

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver