Παράνομες έκρινε η Δικαιοσύνη τις απεργίες σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠΜε την υπ’ αριθμόν 92/2013/21-1-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι κινητοποιήσεις σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ κρίθηκαν παράνομες, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών.
Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζομένους να σεβαστούν την απόφαση και να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Νωρίτερα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) είχε εξαγγείλει και νέα 24ωρη απεργία για την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ενώ ΗΣΑΠ και Τραμ είχαν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.  

Η ανακοίνωση της διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών
«Όπως αναφέραμε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΣΤΑΣΥ η απεργία είναι δικαίωμα για τους εργαζόμενους αλλά η  άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη και  υπόκειται στους περιορισμούς που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.

Η νόμιμη  ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος  απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε όταν εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις   να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των  βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη  η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι  απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.  

Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε σήμερα  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Με την υπ’ αριθμόν 92/2013/21-1-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν Παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους .
Μετα την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες  αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους».

 http://www.metaforespress.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver