Θεσσαλονίκη: Διακόπτουν τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης τη μεταφορά μαθητών



Τη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δημοσίας χρήσης, όπως ανακοίνωσε ο σύνδεσμος πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, υπογράμμισαν ότι ενώ εκκρεμεί η εξόφληση δεδουλευμένων από τον Μάρτιο του 2012, τους ζητείται αναδρομικά μείωση κομίστρων σε σχέση με ό,τι προβλέπουν οι περσινές και προπέρσινες συμβάσεις, ενώ για το νέο σχολικό έτος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμη υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν οι επαγγελματίες τις απολαβές τους.

Ανέφεραν ότι στο μεταξύ πληρώνουν τα λειτουργικά, πετρέλαια, μισθοδοσία, συνοδούς και αποδίδουν ΦΠΑ ενώ τους παρακρατείται και το 8% φόρος εισοδήματος για λεφτά που δεν εισέπραξαν.

«Τα μέλη μας στη Θεσσαλονίκη έκαναν ήδη περικοπή 11% πρόπερσι, πέρσι ένα 4% και για φέτος με νόμο έγινε περικοπή 17%, σύνολο 32% σε τρία χρόνια. Το 2010 για να πάρουμε δεδουλευμένα 7 μηνών μας ζητήθηκε από τις περιφέρειες μείωση 20% για συμβάσεις που είχαν γίνει. Οι περισσότεροι το δεχτήκαμε. Και τώρα ζητείται από την περιφέρεια Αττικής η ίδια περικοπή του 20% που δεν είχε γίνει τότε εκεί και εντελώς αναιτιολόγητα μπλοκάρονται και τα δικά μας λεφτά για τη νέα περίοδο, καθώς εμείς είχαμε υποστεί αυτήν την περικοπή για τα δεδουλευμένα του 2010. Τα 550.000 ευρώ που ενέκρινε τώρα το ΥΠΕΣ αφορούν τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου σχολικού έτους και δεν εκταμιεύονται, λόγω αυτής της εμπλοκής» είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου Παναγιώτης Χαραλάμπους.

 «Ζητούμε να λυθεί η γραφειοκρατική εμπλοκή, να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις και για τις προηγούμενες συμβάσεις να μην υπάρξει καμία περικοπή πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί» πρόσθεσε. Στο νομό Θεσσαλονίκης μετακινούνται κατ' έτος με τα τουριστικά λεωφορεία περίπου 5000 παιδιά και απασχολούνται στα λεωφορεία περίπου 300 επαγγελματίες οδηγοί.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης-zougla.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver