Ξανά προβλήματα στα οικονομικά του ΟΑΣΘ



Στον ΟΑΣΘ και πάλι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αφού το κράτος δεν έχει αποδώσει, ακόμη, τα χρήματα που είχε υποσχεθεί.

Υπάρχει άμεση ανάγκη 30 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά πετρελαίου κι άλλων 11 εκατομμυρίων για την καταβολή μισθοδοσίας, αφού στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί Δεκεμβρίου και… καταφθάνει το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου…

«Έπρεπε ήδη από χθες να μας έχουν δοθεί τα 30 εκ. ευρώ καθώς εκκρεμούν από την απόφαση διαιτησίας του Αρείου Πάγου και το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται να μας τα δώσει. Επίσης οι γενικές οφειλές απέναντι μας είναι 75 εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Έπρεπε ήδη να έχει σταματήσει η λειτουργία των δρομολογίων του ΟΑΣΘ καθώς άμεσα περιμένουμε 11 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες του οργανισμού.
Είναι η αμεσότατη ανάγκη για εμάς τα χρήματα αυτά, για να πληρωθεί το προσωπικό που του χρωστάμε τον Δεκέμβριο μήνα, όπως επίσης και τα υπόλοιπα χρήματα είναι για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, καθώς χωρίς αυτό δεν γίνεται να κινηθούν τα οχήματα», δηλώνει στον Τύπο Θεσσαλονίκης ο Χρ. Στεφανίδης, πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, με επιστολή του, η οποία, στη συνέχεια, προωθήθηκε στον κ. Χρ. Σταϊκούρα, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ενημέρωσε για τις… απληρωσιές το υπουργείο Εργασίας.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, η αντικατάσταση των αστικών λεωφορείων, φαίνεται πολυτέλεια. Ο διαγωνισμός που επρόκειτο να γίνει έχει ακυρωθεί και θα προκηρυχθεί νέος το 2014. Αποφασίστηκε τα υπάρχοντα λεωφορεία να ολοκληρώσουν την 18ετία κυκλοφορίας πριν αποσυρθούν…
http://www.difernews.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver