Πρόεδροι Ν.Δ. - ΔΗΜΑΡ σε εταιρείες των ΕΛ.ΤΑ.Του ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ
Συνεχίζεται το βόλεμα «ημετέρων» σε ΔΕΚΟ του (υπερ)υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Υστερα από την τοποθέτηση στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ) του γεωπόνου και τέως γενικού γραμματέα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννη Οικονόμου, σειρά πήρε ο όμιλος των ΕΛ.ΤΑ.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες αποκτούν επιπρόσθετη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ. ξεκινούν εντός του πρώτου τριμήνου. Στο άρθρο 99 Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας των ΕΛ.ΤΑ., «Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ.», τοποθετήθηκε ο εργολήπτης Ορέστης Μεσοχωρίτης, της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας «Αφοί Μεσοχωρίτη», από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία εταιρεία το 2010 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Ο κ. Ορέστης Μεσοχωρίτης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσ/νίκης, ακούγεται ότι συνδέεται φιλικά με τον νυν γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των «Ταχυμεταφορών ΕΛ.ΤΑ.», ο οποίος πρόσκειται στο χώρο της Ν.Δ., θα πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα και συνάμα να ενημερωθεί άμεσα για έναν κλάδο (ταχυδρομεία) τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.

Αλλαγές συντελέστηκαν και στην εταιρεία ΚΕΚ - ΕΛ.ΤΑ., στην οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος διατέλεσε γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου από το 2004 έως το 2009, ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Ηταν για κλείσιμο
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα ΚΕΚ - ΕΛ.ΤΑ. αποτελούν θυγατρική εταιρεία των ΕΛ.ΤΑ., χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο (μέχρι και συνδικαλιστές έχουν ζητήσει, από το υπουργείο Μεταφορών, την κατάργησή της). 
Επειδή η εταιρεία δεν έχει σημαίνοντα ρόλο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας. 
Τώρα η θέση «ανακαλύφθηκε» εκ νέου, προκειμένου να τοποθετηθεί ο κ. Κόκκινος, ο οποίος φλέρταρε κάποτε με το ΛΑΟΣ. 

Τέλος, τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Μελαχροινός.

Από το 1993 είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας «Μελέτες Σύμβουλοι ΑΕ - Planning Group». Ο κ. Μελαχροινός αποτελεί επιλογή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία πήρε, έπειτα από τον έλεγχο του ΟΑΣΑ, τα ΕΛ.ΤΑ., ώστε να ενισχύσει το λαϊκό της προφίλ.
 http://www.enet.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver