144 χρόνια από την ίδρυση των ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ



Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 κλείνουν 144 χρόνια από τότε που πρωτολειτούργησε ο Ατμήλατος Σιδηρόδρομος των ΣΑΠ κάνοντας τη διαδρομή Θησείο - Πειραιά.

Ήταν ο πρώτος Αστικός Σιδηρόδρομος, το πρώτο μέσο σταθερής τροχιάς στην Ελλάδα και ο τρίτος στον κόσμο μετά το Λονδίνο 1863 και την Νέα Υόρκη το 1867.

 Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή γιορτάζεται στο Μουσείο μας με διάφορες εκδηλώσεις για να θυμίζει στους παλαιότερους και να μαθαίνουν οι νεώτεροι την πλούσια ιστορία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, αλλά και την προσφορά των εργαζομένων στην Εταιρία, στο επιβατικό κοινό και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.

Φέτος γιορτάζοντας τα 144 χρόνια από την ίδρυση των ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Μαρτίου 2013 το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. 

Στους επισκέπτες θα γίνει ξενάγηση για να μάθουν την Ιστορία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, των Τραμ της Παραλίας, των Τραμ του Περάματος, των Πράσινων Λεωφορείων, για την κατασκευαστική και επισκευαστική μονάδα του Εργοστασίου στον Πειραιά, καθώς και για τους αγώνες των εργαζομένων κατά την Γερμανοϊταλική Κατοχή 1940-1945.

Τις υπόλοιπες ημέρες είναι ανοικτό από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. 

Τέλος σημειώνουμε ότι το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων που δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια από το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ έχει σήμερα στη διάθεσή του περισσότερα από 6.000 εκθέματα καθώς και χιλιάδες έντυπα, σχέδια, βιβλία και φωτογραφίες από την πλούσια και μοναδική ιστορία των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, εκθέματα που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Η Είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη 

Πειραιάς 26 Φεβρουαρίου 2013 

Για τη Διοίκηση 

Ο  Πρόεδρος 

Μανώλης Φωτόπουλος
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver