Το Τραμ θα καταστρέψει τα πάντα στον Πειραιά. Ανάστατοι και οι περιπτερούχοι



Γράφω αυτήν την επιστολή, όχι σαν πρόεδρος των περιπτερούχων και σαν μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, αλλά σαν απλή περιπτερούχος, για να γνωρίσει ο κόσμος τα προβλήματά μας.

Ενός επαγγελματία που συναντά πολλές φορές και του λέει καλημέρα. Βέβαια δεν ψωνίζει πια από το περίπτερο όσο άλλοτε.

Οι περιπτερούχοι είναι από τα πρώτα θύματα της κρίσης, η πελατεία τους συνέχεια μειώνεται και οι υποχρεώσεις τους παραμένουν οι ίδιες, καμιά φορά αυξάνονται κιόλας.

Η φορολογία μας εξουθενώνει, για παράδειγμα όταν ο πελάτης αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα των 3,5 ευρώ ο περιπτερούχος θα πάρει μόνο 7 λεπτά, δεν διαβάσατε λάθος επτά λεπτά!

Οι υποχρεώσεις μας παραμένουν οι ίδιες ή και αυξάνουν, φόροι εισφορές στα ταμεία, δημοτικά τέλη κτλ. Ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει και έτσι τα ράφια μας μένουν άδεια.

Αν έλθει και το τραμ (εκτός από το τεράστιο κακό που θα κάνει στην πόλη μας) θα κλείσει και εκατοντάδες περίπτερα, άλλα θα τα πετάξει σε άσχετα μέρη μακριά από την πελατεία τους, άλλα θα χάσουν και τη λίγη είσπραξη τους από τα σκαψίματα και την πολύχρονη αναστάτωση που θα προκαλέσει το τραμ, αν ο μη γένοιτο έλθει στον Πειραιά.

 Ένα πράγμα που δεν χρειάζεται να έλθει θα μας στερήσει το ψωμί μας. Τότε οι περιπτερούχοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουν σε ομαδικές αγωγές στη Δικαιοσύνη και θα ζητήσουν τα διαφυγόντα κέρδη τους, όσα τους έχουν μείνει τέλος πάντων, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ας σκεφτούν τον Πειραιά, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, και ας μην αφήσουν να τους καταστρέψει το τραμ που κανένας δεν το θέλει.

ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 
Πρόεδρος Περιπτερούχων Πειραιά



http://www.pireasnews.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver