ΓΣΕΕ : 430 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ που θα κληθεί να «διαχειριστεί» την κρίση της μισθωτής εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΓΣΣΕ η οποία παύει να ισχύει από την 1η Απριλίου) εκλέγουν την Κυριακή στο 35ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στην Αλεξανδρούπολη, 430 συνδικαλιστές εκπρόσωποι 430.000 εργαζομένων - μελών 130 ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων όλης της χώρας.

Αποκαλυπτική της κρίσης που «χτύπησε» και το συνδικαλισμό είναι η «ταυτότητα» του συνεδρίου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «ΗτΣ».

Σε σύγκριση με το προηγούμενο συνέδριο που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, οι εκλέκτορες είναι 50 λιγότεροι (δηλ εκπροσωπούν 50.000 λιγότερους συνδικαλιστικά «ενεργούς» εργαζόμενους) και συνολικά η εκλογική βάση της ΓΣΕΕ περιορίζεται στους 430.000 από 480.000 το '10.

 Η μείωση αυτή, όπως εξηγούν τα στελέχη της συνομοσπονδίας, είναι αποτέλεσμα της απώλειας θέσεων εργασίας, των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, αλλά και της μειωμένης συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα.

 Ενδεικτικά, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ θα εκπροσωπηθεί με 14 συνέδρους, έναντι 18, οι οικοδόμοι με 13 από 20, η ΟΤΟΕ με 44 από 47, ενώ εκτός συνεδρίου τέθηκαν, καθώς δεν συγκέντρωσαν τον ελάχιστα απαιτούμενο αριθμό ψηφισάντων μελών, οι ομοσπονδίες των καπνεργατών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, της ζάχαρης, των εφημεριδοπωλών, των εθνικών ιδρυμάτων νεότητας, των κεραμοποιών και τα εργατικά κέντρα των Μεγάρων, του Αλμυρού, των Γρεβενών, της Φωκίδας και του Κιάτου.

Με αυτά τα δεδομένα στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα θα συζητηθεί η προοπτική της ενοποίησης συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ενίσχυσης της δράσης τους για τη στήριξη της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προσέλκυση των εργαζομένων στα συνδικάτα.

Αποφάσεις θα ληφθούν και για τον τρόπο διάσωσης θεσμικών κεκτημένων (όπως των αδειών) που προβλέπουν οι ΕΓΣΣΕ και θα «χαθούν» (καθώς δεν έχουν κυρωθεί με νόμο) αν δεν υπογραφεί νέα μέσα στον Απρίλιο.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver