Μεταγγίζουν «ημετέρους» στο Σώμα Επιθεωρητών16/03/2013
Μεταγγίζουν «ημετέρους» στο Σώμα Επιθεωρητών
Οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης επιλέχθηκαν από τα πολιτικά γραφεία και το περιβάλλον υπουργών, βουλευτών, κομματαρχών και των τριών κυβερνητικών εταίρων
Οργιο απροσχημάτιστου ρουσφετιού και «πελατειακής» εξυπηρέτησης σημειώνεται στον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τη στιγμή που το υπουργείο συντάσσει τα νέα οργανογράμματα των κρατικών υπηρεσιών κόβοντας από παντού και οσονούπω θα «φροντίσει» για την απομάκρυνση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ελέω τρόικας, οι κομματικοί κομισάριοι τρυπώνουν στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!
Εκλεκτοί υπουργών και βουλευτών, κομματικά στελέχη, καθώς και η... γραμματέας του ειδικού γραμματέα Παρασκευά Νομικού αποτελούν το «νέο αίμα» των επιθεωρητών που θα κληθούν να αξιολογήσουν και να ελέγξουν τη νομιμότητα σε δημόσιους φορείς!
Το Σώμα Επιθεωρητών πήρε πρόσφατα με απόσπαση από υπηρεσίες του Δημοσίου 16 επιθεωρητές και 19 βοηθούς επιθεωρητές. Η επιλογή των προσώπων έγινε από τριμελή επιτροπή στην οποία προήδρευε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ Παρασκευάς Νομικός. Την απόφαση απόσπασης με ημερομηνία 1/3/2013 υπογράφει ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.
Τα δικά μας παιδιά
Ο Π. Νομικός, εν όψει αναμόρφωσης των υπουργικών οργανογραμμάτων, υπήρξε συντονιστής της επιτροπής αξιολόγησης των δομών τόσο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, των εποπτευόμενων φορέων και των αναφερόμενων σε αυτό ανεξάρτητων αρχών όσο και του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ομως τα στοιχεία και οι πληροφορίες αποδεικνύουν ότι η επιλογή των επιθεωρητών μόνο αξιοκρατική δεν υπήρξε.
Οι αρμόδιοι του ΣΕΕΔΔ, ανάμεσα σ' ένα πλήθος 450 (!) αιτήσεων, προέκριναν και προσέλαβαν ως επιθεωρητές και βοηθούς-επιθεωρητές:
Τον Μ.Ε., υπάλληλο, ο οποίος υπηρέτησε αλληλοδιαδόχως στα πολιτικά γραφεία των υπουργών Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση και ως διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας (στην κυβέρνηση Παπαδήμου) Γεώργιου Σταυρόπουλου.
Τον Ψ.Α., ο οποίος ορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη επί υπουργίας Γ. Ραγκούση. (Τον συγκεκριμένο συναντάμε και ως μέλος στην επιτροπή αναμόρφωσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με συντονιστή τον Π. Νομικό!)
Την Π.Ε., υπάλληλο, η οποία τοποθετήθηκε ως ειδική συνεργάτις στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου.
Τη Χ.Χ., υπάλληλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η οποία αποσπάστηκε τον περασμένο Αύγουστο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Τον Κ.Π., υπάλληλο, ο οποίος από βουλευτικό γραφείο διορίστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2002 σε προσωποπαγή θέση στη Βουλή και λίγες μέρες μετά, στις 26 Νοεμβρίου, μετατάχθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Την Α.Ν., ιδιαιτέρα γραμματέα του ειδικού γραμματέα του ΣΕΕΔΔ.
Πληροφορίες κάνουν, επίσης, λόγο και για αρκετά κομματικά στελέχη και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο υπαλλήλων οι οποίες συνυπηρετούσαν σε ελεγκτικό μηχανισμό πρωτοκλασάτου υπουργείου. Η πρώτη με 25 χρόνια προϋπηρεσία και δύο μεταπτυχιακά και η δεύτερη κομματικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, με τη μισή προϋπηρεσία χωρίς μεταπτυχιακά. Προσέλαβαν τη δεύτερη...
Πήραν επίσης υπάλληλο της οποίας ο σύζυγος εργάζεται στο γραφείο τού νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.
Με ποια εχέγγυα ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας θα κάνουν όλοι αυτοί τους ελέγχους και με ποια αμερόληπτα κριτήρια θα αξιολογήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους; Με το κριτήριο του κομματικού «ομόσταβλου» ή με αυτό του ψηφοφόρου «του υπουργού μας»;
Στον αντίποδα
Σε αντιδιαστολή με τις πρακτικές του ΣΕΕΔΔ, το υπουργείο Οικονομικών σε προκήρυξη για 90 οικονομικούς επιθεωρητές, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, στις 6/12/2012, έθεσε ως απαράβατο όρο για τους υποψηφίους «να μην υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει κατά την προηγούμενη πενταετία με οποιαδήποτε ιδιότητα σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών ή ειδικών γραμματέων, κομμάτων και βουλευτών». Οι αρμόδιοι του ΣΕΕΔΔ δεν είχαν την ευαισθησία να βάλουν παρόμοια ρήτρα στην προκήρυξή τους.
Να θυμίσουμε ότι το Σώμα Επιθεωρητών διενεργεί ελέγχους σε όλο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι πίσω από όλες τις πρόσφατες αξιολογήσεις και συρρικνώσεις των δομών των υπουργείων και του επιφυλάσσεται βασικός ρόλος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που αναμένεται να γίνει εντός του έτους. Στις επιτροπές για τη σύνταξη των νέων υπουργικών οργανογραμμάτων ένας σκληρός πυρήνας απαρτίζεται από επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ.
Αραγε είναι ενήμερος για το παρασκήνιο των αποσπάσεων ο υπουργός Αντ. Μανιτάκης; Και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει;
 http://www.ygeianet.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver