KYΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ...



Γράφει ο "Εκκλησιαστικός"

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο στόχος τους είναι ένας: υποβάθμιση κάθε θεσμικής εκδήλωσης που θυμίζει Χριστό και Ελλάδα και στη συνέχεια η κατάργησή τους!

Το θέμα είναι παλαιό... Μας απασχόλησε κατ´ αρχήν το 1981, στη... συνέχεια επί Σημίτη και των εκσυγχρονιστών που τον πλαισίωναν και ήλθε να μας αποτελειώσει την εποχή που οι... κηπουροί, του κ. Παπανδρεου μεσουρανούσαν και ήθελαν, πριν μας παραδώσουν αδιάβαστους στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, να μας αλλάξουν πρώτα τα φώτα οι ίδιοι και να μας κάνουν να ξεχάσουμε την πίστη και την ιστορία μας!

Αλλά το κακό δεν τελείωσε εκεί! Συνεχίζεται και σήμερα με άλλα προσχήματα!

Ίσως επειδή στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ μία σωστή και ενιαία κουλτούρα σε θέματα εθιμοτυπίας και δημοσίων σχέσεων , αφού τα αρμόδια γραφεία ή αποτελούσαν γραφεία ευνοιοκρατίας για κάποιους -κάποιες ημέτερους- ες υπαλλήλους, ή στην χειρότερη περίπτωση τα άνδρωναν με δυσμενείς μεταθέσεις δηλ. ψυγείο, για να τακτοποιούνται οι άτακτοι ή οι λογής επίορκοι...δικοί "μας".

Και κοντά σε όλα αυτά, έρχονται σήμερα και οι τραγελαφικές αποφάσεις, του υπέρμαχου της προσχηματικής, δήθεν, αναβάθμισης των υπαλλήλων, του υπουργού-- ''καθηγητού",κ.Μανιτάκη , και των εκτός τόπου και χρόνου αλλά και εκτός πραγματικότητας γενικά, ευρισκομένων "συμβούλων" του, οι οποίοι πιστεύουν σε ένα άλλο Δημόσιο και σε ένα άλλο Κράτος!

Το αποτέλεσμα είναι να ζούμε πια ιλαροτραγικές καταστάσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις π.χ τελετές εγκαινίων απο την πολιτειακή ή πολιτική ηγεσία του τόπου , επετειακές εκδηλώσεις, υποδοχή αρχηγών κρατών, ή ξένων αντιπροσωπειών! Δεν υπάρχει, δυστυχώς, μία Ιεραρχία στον τομέα της εθιμοτυπίας.

Μάλιστα για την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών ( να κάνουμε σιγά-σιγά μόνο, μην τυχόν και ξυπνήσουμε τον υπ.εσωτερικών --αρμόδιο για να αλλάξει το ΦΕΚ περί εθιμοτυπίας, σειράς, προβαδίσματος κ.λ.π.-- ίσως γιατί ονειρεύεται ο άνθρωπος το πώς και πότε θα γίνει... πρωθυπουργός), φαίνεται να μήν υφίσταται το θέμα. Ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες μας, να πούν ότι εδώ ο κόσμος χάνεται, κι εσείς βαρκούλες μου που πάτε,ή τί ονειρεύεστε!

Αν υπήρχε, όμως, σε αυτή την αρνητική συγκυρία μία ομάδα διαχείρισης της εικόνας της πατρίδας μας προς τα έξω,τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά και δεν θα αφήναμε στην ξενόφερτη Τρόικα,να διαχειριστεί εκτός από την φτώχεια στην οποία μας έρριξε και την γενικότερη παρουσία και εικόνα μας στο εξωτερικό.

Αλλά ας επανέλθουμε, στην αρχική μας θέση για το έλλειμμα ικανών και έμπειρων κρατικών στελεχών, με αποτέλεσμα να έχουμε εικόνες, όπως πρόσφατα κατά τον εορτασμό της Α'Κυριακής των Νηστειών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο λαός μας. Και το θέμα είναι διπλά πολύπλοκο...

Από τη μία η εκκλησιαστική ηγεσία μας, σχεδόν ανήμπορη να δώσει το κύρος και την μεγαλοπρέπεια που επιβάλλεται, για το τόσο σημαντικό αυτό γεγονός, μπροστά ακόμη και σε ξένους διπλωμάτες, ιδιαιτέρως των ομόθρησκων κρατών! Η δε επιλογή του επίσημου ομιλητή- Μητροπολίτη, ήταν καθ´ όλα ατυχής -όπως αποδείχθηκε!

Εντελώς εκτός τόπου κσι χρόνου ο εκπρόσωπος της Συνόδου, Μητροπολίτης Χίου Μάρκος! Στάθηκε ανήμπορος να εκφωνήσει το μήνυμα για τη σημασία της ημέρας και να τονίσει με απλές λέξεις και παραδείγματα το μέλλον της Ορθοδοξίας!!

Μάλιστα ο εν λόγω Ιεράρχης μέχρι και το τέλος της ομιλίας του έδειξε να μήν έχει καταλάβει πού απευθύνεται ...Πολλοί από το ακροατήριο αναρωτήθηκαν αν με μία τέτοια ομιλία απευθυνόταν στον ελληνισμό όπου γής, μέσω τηλεόρασης, ή εκφωνούσε..." εισήγηση", σε κάποιο θεολογικό συνέδριο!

Ήταν μία ομιλία κατώτερη των περιστάσεων! Δυστυχώς! Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και ενώ δοκιμάζεται ο λαός μας, όφειλε την Κυριακή Ορθοδοξίας, να είναι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου παρούσα στο ναό του Αγίου Διομυσίου!

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του κ.Πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά και των λοιπών πολιτικών αρχηγών και κυρίως αυτών που κάνουν τους "ελληναράδες"--- εκτός αν δεν είχαν προσκληθεί...! Και ασφαλώς οι Δικαστικές Αρχές, αυτές που είναι μονίμως απούσες τελευταία από παντού!

Αλλά όταν η πνευματική ηγεσία ενός τόπου ,βλ.Ακαδημία Αθηνών, είναι μονίμως απούσα και από παντού, τότε τι να περιμένουμε από τους άλλους; Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση,ήταν η έντονη και υπεράριθμη παρουσία της Αστυνομίας, σε υπερβολικό βαθμό,σε σημείο μάλιστα που απέτρεψε την επιθυμία των στενών συγγενών των παιδιών να τα καμαρώσουν από κοντά και να τα απαθανατίσουν φωτογραφικά την ώρα της παρέλασης!

Τέτοια... "αποστείρωση" και απομόνωση της κοινωνίας από 4οοο ατυνομικους,ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ειδικές δυνάμεις, πυροσβεστικής.τροχαίας, για τα 12 δημοτικά σχολεία ,γυμνάσια, λύκεια και παιδιά με ειδικές ανάγκες ( SPECIAL OLUMPICS) και προσκόπους, που παρέλασαν μπροστά σε σχεδόν άδειες καρέκλες!

Μόνο ...θυμηδία, μπορεί να προκαλέσει η εικόνα αυτή κ.Δένδια! Και σε αυτό, πσρ´ ότι εργάζεστε σκληρά και με αυτάάρνηση κάποιες φορές δεν είστε άμοιρος ευθυνών! Η μη ύπαρξη εκπροσώπου Τύπου για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι του Τύπου να μεταδίδουν ό,τι θέλουν, όπως στην περίπτωση μίας λιποθυμίας ενός ενστόλου, για την οποία μετέδιδαν οτι ήταν του στρατού, ενώ ήταν της πυροσβεστικής!

Φαίνεται οτι ο γενικός γραμματέας Τύπου & ενημέρωσης κ. Παναγιωτόπουλος, εκείνη την ώρα θα διόρθωνε τα γραπτά των φοιτητών του στη θεολογική σχολή!

Άλλη εικόνα τραγική, αλλά εξίσου μη αντιμετωπίσημη, η παρουσία των κάμεραμεν της δημόσιας τηλεόρασης, κατά την δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου, οι οποίοι φορούσαν τζην και φούτερ μπλουζάκι, μπροστά στους ξένους διπλωμάτες και τους ιεράρχες!

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν τα συναντάς όλα αυτά, όσο προχωρημένη και αν είναι! Όσο για την εμφάνιση των Ε.Δ. πρέπει να αναθεωρηθούν όλες οι υπάρχουσες διαταγές για θέματα δημοσίων σχέσεων -τελετών και να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος αν οι εντεταλμένοι προς τούτο αξιωματικοί είναι ικανοί- ές,να τα φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέγει πως αν θέλεις κάτι να το καταργήσεις, άρχισε σταδιακά να το υποβαθμίζεις!

Ούτως ή άλλως, αυτό θα γίνει μάλλον από του χρόνου, αφού θα ξεκινήσουν οι εργασίες από ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία, με την δενδροφύτευση και πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Ωνάση.

Αντί, λοιπόν, για να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και για να δικαιωθούν οι υπέρμαχοι της κατάργησης των παρελάσεων αυτές από δω και πέρα, μπορεί να πραγματοποιούνται στους κήπους του ... Προεδρικού Μεγάρου για να τις παρακολουθεί με ασφάλεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver