Η Siemens ξανά σε ελληνική τροχιά



H Siemens παρουσίασε χθες στα γραφεία της τις νέες εξελίξεις στον τομέα της σιδηροδρομικής ηλεκτροκίνησης και τα καινοτόμα συστήματα στον τομέα μεταφορών, για τις «έξυπνες πόλεις» του μέλλοντος.

Με πιο απλά λόγια, η Siemens επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με το Ελληνικό Δημόσιο προσπαθώντας να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα για τη σηματοδότηση σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις του μετρό προς Ανθούπολη και Ελληνικό.

 Η Siemens προφανώς θα διεκδικήσει και άλλους διαγωνισμούς γι’ αυτό μας παρουσίασε χθες τις κεραίες για τα τραμ χωρίς εναέρια γραμμή επαφής.

Η γερμανική εταιρεία επέλεξε την Αθήνα ως τον πρώτο σταθμό που θα κάνει το ειδικά διαμορφωμένο όχημα RE-cube στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας «Rail Electrification for Smart Cities».

 Όλα δείχνουν ότι η Siemens ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρύξει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για προμήθεια 25 συρμών τραμ προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ήδη έχει καταθέσει προσφορά για το «Τιθορέα- Δομοκός» σιδηροδρομικό έργο που αφορά την ηλεκτροκίνηση, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ και σηματοδότηση, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, περιμένει τη σύμβαση για την επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων.

Τέλος, σίγουρη θεωρείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος στους μελλοντικούς διαγωνισμούς των επεκτάσεων του μετρό, αλλά και της ΕΡΓΟΣΕ προς την Πάτρα.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver