Κατάσχεση μισθού ακόμη και για οφειλές 5 ευρώ προς την Εφορία!...


Την ενεργοποίηση όλων των διατάξεων που προβλέπει ο νόμος ακόμη και εάν μια οφειλή ξεπερνάει τα μόλις 5 ευρώ, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με... τον γενικό γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Στις διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται οι κατασχέσεις μισθών και ακινήτων.


Όπως αναφέρει ο γ.γ. Εσόδων στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «Δυστυχώς η Εφορία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όποιος έχει οφειλές και μπορεί να τις αποπληρώνει πρέπει να το κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθείται κατά γράμμα η νομοθεσία».

Από την υποχρεωτική κατάσχεση θα εξαιρούνται οι άποροι, καθώς το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την διαγραφή οφειλών ετών προς την Εφορία έως τα 200 ευρώ, οι οποίες θα θεωρούνται οριστικά μη εισπράξιμες.

Οι κυριότερες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπουν:

1) Κατασχέσεις μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη.

2) Για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 10.000 ευρώ, θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολούμενου.

3) Διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τις εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωσης σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. Άποροι).

Ως «μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο. Σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα χαρακτηρίζεται «μη εισπράξιμο», θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο περιουσιακό στοιχείων ή εισόδημα, τότε θα διαγράφεται οριστικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών από τα συνολικά 56 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, εισπράξιμα θεωρούνται μόλις τα 15 δισ. ευρώ.


 http://nonews-news.blogspot.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver