Περισσότεροι επαγγελματίες managers στη δημόσια διοίκηση



Του Γιάννη Τουτζιαράκη 

Σε μια σύγχρονη κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ένταση του καταμερισμού εργασίας είναι αυτονόητη η ανάγκη για αξιοποίηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε κάθε δραστηριότητα. Η διοίκηση των δημοσίων οργανισμών και των υπουργείων καθώς και η διαχείριση ομάδων για την υλοποίηση έργων απαιτεί και αυτή ορισμένου τύπου δεξιότητες και συσσωρευμένες εμπειρίες.

Τα πρόσωπα που επιλέγονται για αυτούς τους ρόλους θα πρέπει απαραίτητα να ικανοποιήσουν τα παραπάνω κριτήρια, να είναι σε θέση να αναλύουν τα δεδομένα, τις επιλογές, να θέτουν στόχους, να εκπονούν και να παρακολουθούν σχέδια δράσης.

Συμβαίνει όμως αυτό στην Ελλάδα σήμερα; Κατά κανόνα όσοι αναλαμβάνουν πολιτικές επιτελικές θέσεις προέρχονται μέσα από τον κομματικό σωλήνα και οι εμπειρίες τους περιορίζονται μόνο σ’ αυτόν τον χώρο. 

Έχουν συνήθως πολιτικό κεφάλαιο, εκλογική επιρροή, την εύνοια του πολιτικού αρχηγού και του κόμματος.

Λίγοι συνήθως έχουν αξιόλογο επιστημονικό υπόβαθρο, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν ασκηθεί στο μάνατζμεντ και στη διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού. Δεν γνωρίζουν το αντικείμενο του οργανισμού του οποίου ηγούνται και καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του, χωρίς να έχουν ούτε τις δεξιότητες ούτε και την απαιτούμενη εμπειρία.

Οι στόχοι που θέτουν είναι αόριστοι και όχι συγκεκριμένοι, και επιπλέον δεν είναι μετρήσιμοι και συνεκτικοί με το στρατηγικό στόχο. Ακόμη, απουσιάζει η διαρκής αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης, ο επανασχεδιασμός της στρατηγικής σε περίπτωση αστοχιών και αποκλίσεων και κατά συνέπεια η παραγωγή των αποτελεσμάτων. Συνεπώς καταλήγουμε σε δημόσιους οργανισμούς που μοιάζουν με ποδοσφαιρική ομάδα χωρίς προπονητή, στρατηγική και κατανομή ρόλων μέσα στο γήπεδο. 

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό το αίτημα για επιστράτευση υπεύθυνων επαγγελματιών μάνατζερ με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία που θα ηγηθούν της δημόσιας διοίκησης υλοποιώντας τις πολιτικές επιλογές της νομοθετικής εξουσίας.

Κάποιοι βέβαια αρνούνται ακόμα να παραδεχτούν πόσο απαραίτητος είναι ο ρόλος των μάνατζερ, των ανθρώπων της αγοράς. Ορισμένοι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι δεν είναι σε θέση να χειριστούν τις δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλει η νέα οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο αντί να επιδιώκουν την ενεργοποίηση των επαγγελματιών, να απαξιώνουν τον επαγγελματισμό ως τεχνοκρατική αντίληψη εν ονόματι της δήθεν πολιτικής εμπειρίας.

Είναι ανάγκη ζωτική, να υπάρξει διαχωρισμός των ρόλων του επαγγελματία, του πολιτικού, του συνδικαλιστή και του κομματικού στελέχους. Όλοι χρειάζονται αλλά ο καθένας εκεί που έχει συγκριτικό πλεονέκτημα .Ο καθείς και τα όπλα του.

 Η χώρα πρέπει επειγόντως να αναβαθμίσει μαζικά το επίπεδο ηγεσίας στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να αναδείξει σε όλους τους χώρους πιο ανταγωνιστικές ηγετικές ομάδες επαγγελματιών ευρωπαϊκού επιπέδου.

Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από το επίπεδο των θεσμών και των κριτηρίων επιλογής των ηγεσιών.

* Γιάννης Τουτζιαράκης, Δ.Ν. του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης, εργατολόγος, γενικός διευθυντής του 4hr.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver