Ώς τα τέλη του 2016 θα ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση της ΠανεπιστημίουΑθήνα
Στα μέσα του 2014 ξεκινούν τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, που περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και τμήματος της Πατησίων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, υπολογίζεται ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέσα σε 1,5 χρόνο, στα τέλη του 2016.
Η Πανεπιστημίου, όπως θα γίνει με την ολοκλήρωση των έργων
Η Πανεπιστημίου, όπως θα γίνει με την ολοκλήρωση των έργων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το έργο θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Αττικής και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (υπουργεία, δήμος, περιφέρεια και Ίδρυμα Ωνάση) «έκλεισε» το θέμα της χρηματοδότης και συζητήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες.
Οι μελέτες -που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Ωνάση- θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και οι διαδικασίες δημοπράτησης θα ξεκινήσουν αρχές του 2014 με στόχο να αναδειχθεί ο ανάδοχος στα μέσα του έτους.

Την όλη διαδικασία θα παρακολουθεί επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρίστος Τσίτουρας.
«Μας ενδιαφέρει η θεωρία να γίνει πράξη»,τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την πρωτεύουσα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι «το έργο έχει πολλαπλά οφέλη» για την Αθήνα.
Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος θα συνεργαστεί για την ολοκλήρωση του έργου σε όλες τις φάσεις κατασκευής του και έκανε λόγο για ιδανική συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού φορέα.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επισήμανε ότι «διαψεύδεται η απραξία, η σύγχυση και η γραφειοκρατία του Δημοσίου, και πως χρειάζεται συνοχή, οικονομικές δυνατότητες και συνεννόηση μεταξύ των φορέων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει μέσα στις προθεσμίες και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει την αποδοχή του κόσμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 http://news.in.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver