Στους νέους σταθμούς του μετρό ο Χρυσοχοΐδης



Τους νέους σταθμούς του μετρό της γραμμής 2 επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρόκειται για τους σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού, οι οποίοι θα δοθούν σε λειτουργία αύριο στις 12.00 .

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρακολούθησαν την τελική δοκιμή των συρμών.

«Παραδίδουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια. Ένα έργο που δημιουργεί ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» με τη σειρά του, Χρήστος Τσίτουρας, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευστεί μια νέα γραμμή τραμ, μήκους 1.100 μέτρων, μέσω της οποίας θα συνδέεται το υφιστάμενο δίκτυο του τραμ της παραλιακής με τον σταθμό του μετρό στην Αργυρούπολη. Η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου επιδιώκεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Επίσης, σε συνεργασία με την «Ελληνικό Α.Ε.» και τους δήμους της περιοχής καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης στους τέσσερις νέους σταθμούς.

Η επέκταση από τον Άγιο Δημήτριο έως το Ελληνικό είναι μήκους 5,5 χλμ και η διαδρομή «Ελληνικό» - «Σύνταγμα» θα διαρκεί 14 λεπτά. Με τη λειτουργία των νέων σταθμών εκτιμάται πως στο δίκτυο του μετρό θα προστεθούν 83.000 επιβάτες.

Οι τέσσερις σταθμοί βρίσκονται επί της Βουλιαγμένης και διαθέτουν είσοδο - έξοδο και στις δυο πλευρές της λεωφόρου, ενώ οι κάτοικοι θα μπορούν να φθάνουν σε αυτούς και μέσω υπόγειας διάβασης που θα ενώνει τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Εκτιμάται πως στον οδικό άξονα της Βουλιαγμένης θα μειωθεί η κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 13.000 ημερησίως και συνακόλουθα και των ρύπων CO2 κατά 89 τόνους περίπου.

Επίσης, στους σταθμούς «Άλιμος» και «Αργυρούπολη» έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα επιφανειακοί χώροι με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή τους. Τον Σεπτέμβριο η «Αττικό Μετρό» θα παραδώσει στο επιβατικό κοινό τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της Γραμμής 3 από το Αιγάλεω, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες περαιτέρω επέκτασης προς τον Πειραιά, όπως και οι εργασίες επέκτασης του τραμ από το ΣΕΦ προς το κέντρο του Πειραιά

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver