Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται να δώσει ανάσα, δωρεάν μετακίνησή με αστικά λεωφορεία



Την ώρα που η ανεργία στη χώρα μας αγγίζει το ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έρχεται να δώσει ανάσα, μέσω της δωρεάν μετακίνησή τους με αστικά λεωφορεία.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αστικής Κινητικότητας» το οποίο θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ Ελλάδος να έχει έρθει σε σχετική συμφωνία με το αρμόδιο υπουργείο.
Ο Καλλέργος Βουλγαράκης εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Αύγουστο αφού όπως αναφέρει απομένουν πλέον τυπικές διαδικασίες υπογραφών,  μετά και τις τελευταίες αλλαγές που υπήρξαν στο κυβερνητικό σχήμα.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαπληκτισμοί και οι εντάσεις που σημειώνονται καθημερινά στα αστικά λεωφορεία μεταξύ οδηγών και ανέργων λόγω της οικονομικής αδυναμίας των τελευταίων να πληρώσουν ένα εισιτήριο, θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν.
Μετά την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την δωρεάν μετακίνηση ανέργων θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 34 Αστικών ΚΤΕΛ της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, όπως αποκάλυψε στη Κρήτη ΤV o κ. Βουλγαράκης ο οποίος ευελπιστεί το όλο ζήτημα να το χειριστεί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος είναι γνώστης του κοινωνικού αυτού θέματος.
Σε Πανελλαδικό επίπεδο, οι άνεργοι αγγίζουν το ενάμιση εκατομμύριο ενώ σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, οι άνεργοι ανέρχονται σε 25.000.
Η καταρχήν συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της Ομοσπονδίας Αστικού ΚΤΕΛ Ελλάδος με το αρμόδιο υπουργείο αφορά την εφαρμογή του προγράμματος, τουλάχιστον για έναν χρόνο.
Άμεσα θα καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα αστικά λεωφορεία καθώς σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπου εφαρμόζεται έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες ώρες μετακίνησης όπως 7.00 - 9.00 το πρωί και 14.00 - 16.00.
Πάντως, το ζήτημα με το ωράριο δεν έχει «κλείσει» καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης.
www.neakriti.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver