Ειδικό λογισμικό «συμπεριφοράς στόλου» εγκαθιστάται στα αστικά λεωφορεία. Επίσης ακολουθεί και "Σύστημα Διαχείρισης Καυσίμων"Φωτογραφία για Ειδικό λογισμικό «συμπεριφοράς στόλου» εγκαθιστάται στα αστικά λεωφορεία. Επίσης ακολουθεί και Σύστημα Διαχείρισης Καυσίμων
Αφού κλείνουμε την ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ καιρός τώρα να φάμε απο αλλού!!

Συστηματική παρακολούθηση μέσω ειδικού λογισμικού της «συμπεριφοράς» και αποδοτικότητας κάθε οχήματος προγραμματίζει να καθιερώσει η εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) για τον έλεγχο του κόστους χρήσης και συντήρησης των λεωφορείων και των τρόλεϊ . Παράλληλα προγραμματίζεται η προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και τρόλεϊ, αριθμός ο οποίος στην πορεία ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τη διαμόρφωση των συγκοινωνιακών συνθηκών. Στόχος της διοίκησης της ΟΣΥ είναι να καλυφθούν κατ’ αρχάς οι υφιστάμενες ελλείψεις σε οχήματα αλλά και ανταλλακτικά, που έχουν «εγκλωβίσει» μεγάλο αριθμό τους στα αμαξοστάσια. Το νέο λογισμικό αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους, καθώς θα συνδεθεί με τα νέα οχήματα που θα αγοραστούν και θα παρακολουθούνται συστηματικά, ενώ η προμήθεια ανταλλακτικών τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του κάθε λεωφορείου.

Η εταιρεία ΟΣΥ διαθέτει στόλο 2.148 λεωφορείων και 366 τρόλεϊ. Μεγάλος αριθμός αυτών βρίσκεται ακινητοποιημένος στα αμαξοστάσια λόγω περικοπών στα δρομολόγια και βλαβών οι οποίες δεν αποκαθίστανται, αφού δεν υπάρχουν ανταλλακτικά. Στους δρόμους κυκλοφορούν μόλις 1.300 λεωφορεία, καθώς για τα υπόλοιπα είτε δεν υπάρχουν ανταλλακτικά είτε δεν επαρκούν οι οδηγοί, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Κύκλοι του ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι η χρήση του νέου συστήματος, το οποίο θα συνδέει την «αποτελεσματικότητα» κάθε λεωφορείου με το κόστος αγοράς του, είναι απαραίτητη για την εξοικονόμηση του κόστους συντήρησης και την καλύτερη δυνατή διαχείριση του στόλου. Το εν λόγω λογισμικό, το οποίο θα περιλαμβάνει το ιστορικό συντήρησης, θα κάνει «απολογισμό συμπεριφοράς» (βλάβες, οχηματοχιλιόμετρα), συνδέοντάς το με συγκεκριμένα κριτήρια παλαιότητας. Παράλληλα θα καθιερωθεί η χρήση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης καυσίμων, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της κατανάλωσης του κάθε οχήματος.

Στόχος της εταιρείας είναι τόσο η προμήθεια των νέων οχημάτων όσο και το νέο πρόγραμμα «παρακολούθησης» της συμπεριφοράς τους να ενταχθούν στον προγραμματισμό για την επόμενη οκταετία, με τους πόρους να αντλούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό από ευρωπαϊκά προγράμματα.
http://www.newsnow.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver