Εξεδόθη το πρωί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται πως θα
μοριοδοτηθούν, βάσει των προσόντων τους οι υπάλληλοι που εντάσσονται στο
πρόγραμμα κινητικότητας. Εκ των βασικών παραμέτρων είναι ο τρόπος
εισαγωγής στο Δημόσιο, δηλαδή ο τρόπος που διορίστηκαν.
Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι διορίστηκαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αντίθετα, υπάρχει αρνητική βαθμολογία και αφαιρούνται μόρια από τους υπαλλήλους που έχουν εμπλοκή σε πειθαρχικά παραπτώματα.
Ως εκ τούτου, την υψηλότερη βαθμολογία λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που παίρνουν 30 μόρια.
Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης παίρνουν επίσης 30 μόρια, το ίδιο και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Αντίστοιχα, 25 μόρια λαμβάνουν όσοι εισήχθησαν κατά προτεραιότητα μέσω ΑΣΕΠ με κριτήρια, 20 μόρια με λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, 15 μόρια μέσω διαδικασιών με τη συμμετοχή μέλους του ΑΣΕΠ σε επιτροπή αξιολόγησης, 20 μέσω γραπτού διαγωνισμού προ ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά στα αντικειμενικά κριτήρια, αυτά μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών. Για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, έως 5 μόρια παίρνει ο βασικός τίτλος σπουδών, με 3 ο δεύτερος τίτλος σπουδών, με 7 το διδακτορικό δίπλωμα, με 4 ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ενώ από 1 έως 3 μορια η γνώση ξένης γλώσσας ανάλογα με το επίπεδο γνώσης.
Για τα τυπικά προσόντα στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι 20 μόρια μπορεί να λάβει ο βασικός τίτλος σπουδών, μέχρι 4 οι μεταλυκειακές σπουδές, και από 1 έως 3 η γνώση ξένων γλωσσών.
Πάντως, μόρια παίρνει και η διοικητική εμπειρία, ωστόσο ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού είναι ιδιαίτερα αυξημένη η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο, ενώ σημαντική καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων που σε κάποιους υπαλλήλους έχει εμπλοκή σε πειθαρχικά παραπτώματα.
Έτσι, 10 μόρια χάνουν όσοι έχουν πρόστιμο ως τις αποδοχές 12 μηνών,
μέχρι 20 όσοι έχουν τιμωρηθεί με στέρηση δικαιώματος προαγωγής από 1-5 έτη,
στέρηση δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία επιλογης προϊστάμενου οργανικής μονάδας και του έχουν αφαιρεθεί τα καθήκοντα προϊστάμενου οργανικής μονάδας.
Με μείον 30 μόρια τιμωρούνται όσοι έχουν υποβιβαστεί ως 2 βαθμούς ή έχουν παυθεί προσωρινά σε 3-12 μήνες με πλήρη στέρηση εσόδων.
"Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης", σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πάντως, στο υπουργείο Υγείας το πεδίο της κινητικότητας έχει ως βασικό άξονα την αλλαγή ρόλου πέντε νοσοκομείων στην Αττική, που παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", τα νοσηλευτικά ιδρύματα από όπου θα αποχωρήσουν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό προς άλλες μονάδες Υγείας, είναι τα Σπηλιοπούλειο, Αγία Βαρβάρα, Πατησίων, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ και το Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ). Στο τελικό σχέδιο συμπεριελήφθησαν την τελευταία στιγμή και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, παρότι αρχικά είχαν ενταχθεί στην επόμενη φάση της κινητικότητας.
http://www.megatv.com/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.