Ηλεκτρικά Λεωφορεία Που Φορτίζουν Ασύρματα Ξεκίνησαν Διαδρομές Στην Ν. ΚορέαΗ ασύρματη φόρτιση μπορεί να ταιριάζει τέλεια σε έξυπνα κινητά και ταμπλέτες, αλλά στην πόλη Gumi της Ν. Κορέας, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για κάτι λίγο μεγαλύτερο, λεωφορεία.

 Δύο από αυτά τα λεωφορεία OLEV (Online Electric Vechicle), τα οποία φορτίζουν καθώς περνούν πάνω από ειδικά διαμορφωμένη άσφαλτο, χρησιμοποιούνται ήδη σε διαδρομές μέσα στην πόλη. Αντί να χρειάζεται να σταματούν τα λεωφορεία για να φορτίσουν, είναι εφοδιασμένα με πηνία στο κάτω μέρος και καθώς περνούν πάνω από τα ειδικά σημεία, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία φορτίζει τις μπαταρίες τους.

Οι διαδρομές των λεωφορείων είναι 24 χιλιόμετρα, το σύστημα για να λειτουργεί σωστά χρειάζεται μόλις το 5 ως 15% της διαδρομής να έχει την ειδική εγκατάσταση φόρτισης, δεν χρειάζεται δηλαδή ολόκληρη η διαδρομή να έχει την ειδική εγκατάσταση.

Επιπλέον το πεδίο φόρτισης ενεργοποιείται μόνον όταν περνάει από πάνω το ειδικό όχημα, που σημαίνει ότι και τα κανονικά αυτοκίνητα μπορούν να χρησιμοποιούν τον δρόμο χωρίς κίνδυνο.

Επειδή η δοκιμή είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής, η διοίκηση της πόλης έχει παραγγείλει άλλα 10 λεωφορεία ως το 2015. 

Πηγή: Engadget

http://www.dailytech.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver