Ηyperloop, η επόμενη ημέρα στις συγκοινωνίες



Με ταχύτητα που θα προσεγγίζει αυτή του ήχου θα μεταφέρει τον επιβάτη από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Αντζελες, σε μισή ώρα.

Aν πιστεύετε ότι τα αυτοκίνητα που θα μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό και τα υπερηχητικά αεροσκάφη που θα καλύπτουν την απόσταση Λονδίνο - Τόκιο σε πέντε ώρες είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε να περιμένουμε από το μέλλον, ξανασκεφτείτε το. Το Hyperloop, ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που θα μπορούσε να ανήκει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι εδώ... Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα αναμένει στις 12 Αυγούστου την παρουσίαση του υπερσύγχρονου μέσου από τον εμπνευστή του Ελόν Μασκ, επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Motors, ιδρυτή του Paypal και του SpaceX, ο οποίος μόλις χθες έκανε γνωστό μέσω τουίτερ ότι εκείνη την ημέρα θα παρουσιάσει τα φιλόδοξα σχέδιά του.


Το Ηyperloop είναι η «επόμενη ημέρα», η «νέα εποχή» στις μαζικές συγκοινωνίες, ένα μέσο σταθερής τροχιάς πραγματική βολίδα, που θα μεταφέρει τον επιβάτη από το
Σαν Φρανσίσκο στο Λος Αντζελες μέσα σε μισή ώρα. Πρόκειται για μια εντελώς νέα πρόταση στις μαζικές μεταφορές, ένα μεταφορικό μέσο «βολίδα», το οποίο ταυτόχρονα θα είναι φιλικό στο περιβάλλον, αφού θα κινείται με ηλιακή ενέργεια. Σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά το Hyperloop δεν θα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και κυρίως θα είναι απολύτως ασφαλές, χωρίς καμία πιθανότητα δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τους αναλυτές που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τις δηλώσεις που μέχρι σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα ο εμπνευστής του, το υπερσύγχρονο σύστημα θα κινείται με ταχύτητα που θα προσεγγίζει αυτή του ήχου και όπως τουλάχιστον ανέφερε η επιθεώρηση Business Insider πριν από μερικές ημέρες, το σύστημα, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί σωλήνες κενού αέρος (αν και πολλοί το αμφισβητούν) μέσα στους οποίους θα κινούνται εξαθέσιοι θαλαμίσκοι πάνω σε ένα «αέρινο ποτάμι». Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι ο επίδοξος επιβάτης του μέλλοντος δεν θα αντιμετωπίζει ούτε καν τις γνωστές καθυστερήσεις των συμβατικών μέσων μεταφοράς. Θα φτάνει στον σταθμό και γρήγορα θα βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον προορισμό του. Για περισσότερα στοιχεία, υπομονή ώς τις 12 Αυγούστου.

Το πιο ενδιαφέρον είναι, όπως αναφέρει στο τουίτερ του ο κ. Μασκ, ότι δεν πρόκειται να κατοχυρώσει τα σχέδιά του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτού κώδικα.
http://www.kathimerini.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver