Ο ηλεκτρικός «πύραυλος» των 3.000 ίππωνΚατασκευάστηκε με στόχο να πιάσει τα 600 χλμ/ώρα

Ο ηλεκτρικός «πύραυλος» των 3.000 ίππων Η εταιρεία Venturi παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, που κατασκευάστηκε, για να «σπάσει» το ρεκόρ ταχύτητας, αφού αποδίδει 3.000 ίππους κι ευελπιστεί να πιάσει… τα 600 χλμ./ώρα!

Το νέο project της αμερικανικής φίρμας supercars παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο της Γιούτα. Το όχημα αυτό, με την κωδική ονομασία VBB-3, είναι η τρίτη προσπάθεια της εταιρείας, που ευοδώθηκε με τη βοήθεια του πανεπιστημίου του Οχάιο και την οικονομική στήριξη του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι, όπως μαρτυρά κι η εμφάνισή του, ένας πραγματικός πύραυλος, που μπορεί να αγγίξει, κατά την εταιρεία, τα 600 χλμ./ώρα!

Επίσης, το σημαντικό είναι ότι το VBB-3 κινείται με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, από δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν μια συνδυαστική απόδοση 3.000 ίππων και 2.800 Nm ροπής.

Τα δύο αυτά μοτέρ τροφοδοτούνται από μία μπαταρία λιθίου φωσφορικού σιδήρου (LiFePO4), η οποία διαθέτει 2.000 κυψέλες ενέργειας.

Στόχος επομένως της εταιρείας και των συμβαλλομένων είναι να καταρρίψουν όχι μόνο το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητο όχημα, αλλά να διεκδικήσουν και τον τίτλο του πιο γρήγορου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος, που κατασκευάστηκε ποτέ.
http://www.newsbeast.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver