ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑΝα μην γίνουμε ούτε εισπράκτορες ούτε πορτιέρηδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ

Να μην γίνουμε ούτε εισπράκτορες ούτε πορτιέρηδες  ούτε συνεργάτες της Κυβέρνησης και της Τρόικας....


Συνάδελφοι από τη Δευτέρα 23/9 ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας γραμμών που θα εφαρμοστεί στις γραμμές 302 και Α8.

Σ’ αυτές τις γραμμές σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θα δωθεί έμφαση: «στην εκτέλεση με ακρίβεια και στην κανονικότητα όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων»

Όσον αφορά στην «ακρίβεια» και στην «κανονικότητα» των δρομολογίων έχουμε να πούμε πως είναι ένα θετικό  βήμα αρκεί τα δρομολόγια να έχουν σχεδιαστεί ρεαλιστικά και όχι με τρόπο που να αναγκάζουν τον οδηγό να γίνεται «λάστιχο» και να παραβιάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα.

Επίσης επισημαίνουμε ότι η «ακρίβεια» και η «κανονικότητα» των δρομολογίων εξαρτάται και από την μηχανική κλπ κατάσταση των οχημάτων.

Εάν στους οδηγούς παρέχονται οχήματα που να λειτουργούν κανονικά, θα μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Ωστόσο, ο αριθμός των οχημάτων που λειτουργούν χωρίς προβλήματα μειώνεται διαρκώς καθώς έχει μειωθεί δραματικά η βασική πηγή εσόδων των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών: η κρατική χρηματοδότηση. (Υπενθυμίζουμε ότι σε όλο τον κόσμο όπου η αστική συγκοινωνία θεωρείται κοινωφέλεια επιχορηγείται από το κράτος – ακόμα και όταν έχει παραδοθεί στα χέρια ιδιωτών).

Τι δεν λέει η επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

Σ’ αυτές τις γραμμές θα εφαρμοστεί όμως και κάτι ακόμα, το οποίο στο επίσημο κείμενο του ΟΑΣΑ δεν αναφέρεται. Στα παραπάνω οχήματα έχει εγκατασταθεί στη μπροστινή πόρτα μπάρα που ανοίγει όταν o επιβάτης χτυπήσει το εισιτήριό του ή όταν ο οδηγός πατήσει ένα συγκεκριμένο κουμπί – σε περίπτωση που ο επιβάτης έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Στην εταιρία συνάδελφοι προσληφθήκαμε σαν ΟΔΗΓΟΙ και όχι σαν εισπράκτορες ή σαν πορτιέρηδες. Και ιδιαίτερα όταν κόβουν τους μισθούς μας κατά 50% (σε σχέση με το 2010) είναι θράσος να προσπαθούν να μας επιβάλλουν νέα καθήκοντα. Αυτά για το τυπικό σκέλος.

Μας επιβάλλουν να γίνουμε ελεγκτές

Το υπουργείο και η διοίκηση της εταιρίας θέλουν να επιβάλλουν με κάθε τρόπο στους οδηγούς να κάνουν έλεγχο.

Δεν τους ενδιαφέρει αν το μέτρο αυτό θα προκαλέσει (ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής) συμφόρηση, εκνευρισμό και καθυστερήσεις. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο οδηγός θα μετατραπεί σε σάκο του μποξ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Προσπαθούν να δώσουν την ευθύνη του ελέγχου των εισιτηρίων στους οδηγούς λίγο πριν αυξήσουν (για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια) την τιμή τους! Έτσι αν υπάρξουν, όπως είναι φυσιολογικό, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων οι οδηγοί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός!

Όσο για τους κατ’ επάγγελμα και τους εθελοντές ελεγκτές, στο βαθμό που το μέτρο περάσει, ο ρόλος τους θα είναι να ρουφιανεύουν τους οδηγούς, αφού αυτό που θα απομείνει για να ελέγχουν θα είναι αν ο οδηγός άφησε επιβάτες να περάσουν «τζάμπα» - όπως αρέσκεται να λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Δεν θα γίνουμε συνεργάτες της Κυβέρνησης και της Τρόικας


Στην όλη ιστορία το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το εξής:

Η κυβέρνηση μας ζητά στην ουσία να πετάμε έξω από το λεωφορείο όσους συμπολίτες μας δεν έχουν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν εισιτήριο: Τους άνεργους. Τους συνταξιούχους που δεν έχουν καλά - καλά ούτε χρήματα για τα φάρμακά τους. Τους μαθητές των φτωχών οικογενειών. Τους εργαζομένους των 300 και 400 ευρώ. Κοκ.

Στις σημερινές συνθήκες συνάδελφοι η ηθική μας πρέπει να απαγορεύσει σε εμάς τους επαγγελματίες οδηγούς να το παίξουμε εισπράκτορες, πορτιέρηδες και μπράβοι στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ηθική μας υποχρέωση είναι να σταθούμε δίπλα στον χαμηλόμισθο, τον άνεργο, τον μαθητή, το συνταξιούχο. Αυτοί είναι άλλωστε και οι φυσικοί μας σύμμαχοί και όχι το Υπουργείο, η Κυβέρνηση και η Τρόικα.

Ηθική μας υποχρέωση είναι να υπερασπιστούμε το κοινωνικό έργο που υποχρεούνται να παρέχουν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. Η αστική συγκοινωνία σε μια πόλη σαν την Αθήνα είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κοινωφέλεια όπως είναι (ή καλύτερα όπως θα έπρεπε να είναι) η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία.

Μας βάζουν να κυνηγάμε τον κόσμο για να ξεχνάμε ποιος διαλύει την Eταιρία

Τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα επιβιώσουν μέσα από την πάταξη της λεγόμενης «εισιτηριοδιαφυγής». Όσα εισιτήρια και να κόψουμε, αν η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται διαρκώς, η εταιρία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κοινωφέλεια χωρίς κρατική χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρχει.

Διοίκηση, υπουργείο και κυβέρνηση προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως ο βασικός χρηματοδότης των αστικών συγκοινωνιών είναι και πρέπει να είναι ο κρατικός προϋπολογισμός. Προσπαθούν να μας στρέψουν στο κυνήγι των επιβατών και των εισιτηρίων και ελπίζουν πως όσο τσακωνόμαστε με τους επιβάτες και κάνουμε τους μπάτσους στα λεωφορεία θα ξεχνάμε πως:

- Αυτοί κατακρεουργήσανε τους μισθούς μας!  Αυτοί κόψανε το 50% των αποδοχών μας! Και ενώ εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε στεγαστικά, φροντιστήρια για τα παιδιά, χαράτσια και λογαριασμούς, αυτοί περηφανεύονται ότι «μειώσανε τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας»! Έτσι ονομάζουν τους μισθούς και τις ζωές μας!

- Αυτοί επί χρόνια υπονόμευαν την εταιρία καθυστερώντας ή μην δίνοντας την κρατική χρηματοδότηση και οδηγώντας την στις τράπεζες για δανεισμό.

- Αυτοί προκαλούν και σήμερα τη διάλυση της εταιρίας μην δίνοντας την επιδότηση που απαιτείται για να λειτουργήσει.

Το Συνδικάτο να αναλάβει δράση τώρα!


Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις και το Συνδικάτο σαν σύνολο να πάρουν καθαρή θέση πάνω στα παραπάνω. Θέση όμως που να μην μείνει στα χαρτιά όπως έγινε την προηγούμενη περίοδο με το ζήτημα των πινακίδων. Η Ανεξάρτητη Παρέμβαση κατάσχεσε τότε 91 πινακίδες που καλούσαν για επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα και τις κατέθεσε στο Συνδικάτο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έμειναν στα λόγια.

Καλούμε τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων, να σταθούμε δίπλα στους οδηγούς. Έμπρακτα. Στην είσοδο του λεωφορείου. Δίπλα στο τιμόνι. Να δώσουμε τη μάχη και να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης στην πράξη.

Καλούμε επίσης όλες τις παρατάξεις και όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουμε:


- Δωρεάν μετακίνηση στα δημόσια ΜΜΜ για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μαθητές και κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

- Δραστική μείωση της τιμής του εισιτηρίου και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια, η κατεύθυνση που πρέπει να έχει η πολιτική για τα δημόσια ΜΜΜ πρέπει να είναι αξιοπρεπή, αξιόπιστη και δωρεάν μετακίνηση για όλο το λαό.
 etheldrivers.
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver