Αύξηση - bonus στα Golden Boys του ΥΠΟΙΚ



Απόφαση - πρόκληση που ήρθε εν μέσω θέρους με τροπολογία στη Βουλή δίνει αύξηση στα Golden Boys του υπουργείου Οικονομικών μέχρι και 20%, την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα της οικονομικής κρίσης από τη φωτιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», πρόκειται για τους περίφημους τεχνοκράτες, τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που χειρίζονται τα ελληνικά ζητήματα σε επίπεδο Eurogroup και Ecofin ή συντάσσουν τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα, για εκείνους που συγκροτούν το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα από «κρυμμένη» τροπολογία στο άσχετο νομοσχέδιο για τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις κοινωφελείς περιουσίες πέρασαν αυξήσεις για τα στελέχη τόσο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, που εκπροσωπεί τη χώρα στην ΕΕ, στο Eurogroup και το Ecofin, όσο και της απαραίτητης για την επιβολή των σκληρών μέτρων Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Στις 29 Αυγούστου, λοιπόν, κι ενώ οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς Έλληνες συνεχίζονταν ακόμα, στο εν λόγω νομοσχέδιο πέρασαν δύο τροπολογίες που προκαλούν ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους.

Ειδικότερα, στο άρθρο 3, παρ. 3 της σχετικής τροπολογίας ξεκάθαρα ορίζεται ότι «από 01.01.2013 οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) είναι ίδιες με αυτές που προβλέπονται κάθε φορά για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών (ΑΔΑ)». Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό θα πιστέψουν ότι απλώς πρόκειται για μια τυπική διευθέτηση, αναφέρει η εφημερίδα.

Όμως, ξεκάθαρα συνιστά μιας πρώτης τάξεως αύξηση εισοδημάτων σε μια τεχνοκρατική ομάδα. Σε άλλο σημείο στην ίδια τροπολογία, αναφέρεται: «Η εξίσωση αυτή κρίνεται σκόπιμη, αφού οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες κατέχουν θέσεις που απαιτούν αυξημένα τυπικά προσόντα βάσει του ιδρυτικού νόμου του ΣΟΕ, τα οποία είναι αντίστοιχα των ειδικών επιστημόνων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Επιπλέον, τα καθήκοντα που ασκούν, συμπεριλαμβανομένων της εκπροσώπησης της Ελλάδος σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, της επεξεργασίας και μελέτης θεμάτων οικονομικής πολιτικής βάσει των ακαδημαϊκών τους εξειδικεύσεων, όπως αυτά ζητούνται από τον Πρόεδρο ΣΟΕ ή τον Υπουργό Οικονομικών, της αποκλειστικής ευθύνης προετοιμασίας των θεμάτων της Ευρωομάδας (Eurogroup) και άλλων επιτροπών σε διεθνείς οργανισμούς και της αρωγής της πολιτειακής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής ηγεσίας σε διάφορες περιπτώσεις σχετικές με οικονομικά ζητήματα της χώρας, κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά».

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών εισηγήθηκε την αύξηση για τα υψηλά ιστάμενα τεχνοκρατικά στελέχη του, αύξηση που σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 20%! Σημειώνεται ότι σήμερα, κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες απολαβές των μελών του ΣΟΕ ανέρχονται στις 2.000 ευρώ.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver