Ηλεκτρικό μονοθέσιο φτιαγμένο από φοιτητές κάνει 0-100 σε 2,15''Το μονοθέσιο που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Delft στην Ολλανδία είναι γρηγορότερο από κάθε supercar παραγωγής.

Το γρηγορότερο ηλεκτρικό τετράτροχο από στάση ως τα 100 km/h καταφέρνει να νικήσει και τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής. Με 2,15'', το μονοθέσιο DUT12 που έφτιαξαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Delft στην Ολλανδία αφήνει πίσω του ακόμα και το Ariel Atom V8 (2,3'').
Το προηγούμενο ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο 0-100 km/h ήταν 2,68''. Ο αρχηγός της ομάδας Tim de Moreeδήλωσε ότι περίμεναν απλώς να πλησιάσουν το 2,3'', και το ότι κατάφεραν να «γράψουν» 2,15'' ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όλους. Αυτή η επίδοση φέρνει το DUT12 μπροστά και από το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο 0-100 km/h, το Ariel Atom V8 που χρειάζεται 2,3''.

Το μονοθέσιο του Πανεπιστημίου του Delft διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, συνολικής απόδοσης 135 PS ενώ ζυγίζει μόλις 145 kg. Άλλωστε και η οδηγός Marly Kuijpers επιλέχτηκε να καθίσει πίσω από το τιμόνι για τη μέτρηση επειδή είναι το ελαφρύτερο μέλος της ομάδας.
http://www.newsit.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver