Ηλεκτρικό αμάξι «για υπερήρωες»Nissan Bladeglider

Οπτικά θυμίζει κάτι ανάμεσα σε όχημα αγώνων dragster, στο «Batmobile» και σε μαχητικό των ταινιών Star Wars, αλλά το Bladeglider της Nissan είναι πέρα για πέρα αληθινό και η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το θέσει σε μαζική παραγωγή.

Το Bladeglider συγκεντρώνει την εμπειρία που έχει αποσπάσει η εταιρεία από προηγούμενα σχέδια, όπως το DeltaWing και το ZEOD RC. To χαρακτηριστικό τριγωνικό, αεροδυναμικό του σχήμα παραπέμπει σε οχήματα υπερηρώων των κόμικ, ενώ, χάρη στη χρήση ινών άνθρακα, είναι εξαιρετικά ελαφρύ.


NISSAN
Το εμπρόσθιο τμήμα του έχει πλάτος περίπου ένα μέτρο. Το όχημα είναι τριθέσιο, με τον οδηγό να βρίσκεται στη μέση. Σύμφωνα με την Nissan, οι πίσω τροχοί του οχήματος θα περιέχουν ηλεκτροκινητήρες (ίσως το πλέον καινοτόμο χαρακτηριστικό του) οι οποίοι αντλούν ενέργεια από μπαταρίες lithium-ion στο πίσω μέρος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το τιμόνι του, το οποίο θυμίζει εικόνες χειριστηρίων από ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη, η Nissan φαίνεται να έχει δώσει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλότερη από αυτήν του δημοφιλούς μοντέλου της Leaf V.


Αν και εκ πρώτης όψεως θυμίζει αρκετά μάλλον concept όχημα, η εταιρεία ισχυρίζεται πως στην ουσία είναι ένα «διερευνητικό πρωτότυπο» , το οποίο ενδεχομένως να τεθεί σε μαζική παραγωγή.

NISSAN
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του BladeGlider αναμένεται να γίνουν στο Tokyo Motor Show κατά τα τέλη του μήνα.
http://www.naftemporiki.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver