Πώς να διαγράψετε πρόστιμο από Μέσο Μαζικής Μεταφοράς αν επιβλήθηκε τις πρώτες δύο βδομάδες του μήναΔυνατότητα διαγραφής του προστίμου που επιβλήθηκε από ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ή ΣΤΑΣΥ υπάρχει πλέον για την πλειονότητα των παραβατών, αρκεί αυτό να επιβλήθηκε μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ, το πρόστιμο θα διαγράφεται εφόσον ο επιβάτης προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου μηνιαία κάρτα η οποία έχει εκδοθεί την ίδια ή προγενέστερη ημερομηνία με την ημερομηνία επιβολής του προστίμου.
http://static.wix.com/media/e06c1a_7c1121fce9122320fbf7d061256c5144.jpg
Αυτό σημαίνει ότι αν το πρόστιμο επιβληθεί μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα, ο παραβάτης μπορεί να αγοράσει μηνιαία κάρτα μέσα στην ίδια μέρα από οποιοδήποτε σημείο πώλησης πληρώνοντας 45€ αντί τα 84€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα στο Μετρό, ΗΣΑΠ ή Προαστιακό, ή 20€ αντί 72€ του προστίμου αν αυτό επιβλήθηκε μέσα σε Λεωφορείο, Τρόλεϊ ή Τραμ. Υπενθυμίζεται ότι το εκδοτήριο της ΟΣΥ στην οδό Ακαδημίας εκδίδει μηνιαίες κάρτες ως τις 15 του κάθε μήνα.

Με την ίδια απόφαση του ΟΑΣΑ, παρέχεται η δυνατότητα ανάκλησης ή μείωσης των επιβληθέντων προστίμων εφόσον οι επιβάτες προσκομίζουν τα σχετικά δικαιολογητικά – αποδεικτικά καταβολής του νόμιμου κομίστρου, μετά το πέρας των 20 ημερών και εντός εξήντα ημερών από την επιβολή τους.

Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο, ο ΟΑΣΑ προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των απλήρωτων προστίμων, αυξάνοντας τις πωλήσεις των μηνιαίων καρτών.
http://www.athenstransport.com/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver