Εξώδικα και παραιτήσεις για τους πλαστογράφους στις Οδικές Συγκοινωνίες



Απίστευτο: Οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ χωρίς...δίπλωμαΣυγκλονιστικά στοιχεία για την ασφάλεια των 600.000 επιβατών που μετακινούνται ημερησίως με λεωφορεία και τρόλει στην Αττική προκύπτουν από τους πρώτους ελέγχους γνησιότητας των επαγγελματικών διπλωμάτων των οδηγών...
....καθώς από τους 1.200 μέχρι στιγμής ελεγχθέντες οι 85 εμφάνισαν πλαστές άδειες ικανότητας και πλαστά πτυχία τεχνικών σχολών!

Ο αριθμός αναμένεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος στο σύνολο των 5.800 εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ) της Αθήνας ενώ για να προλάβει τα χειρότερα η διοίκηση του Οργανισμού αποστέλλει εξώδικα-τελεσίγραφα 5 ημερών στους παρανομούντες οι οποίοι έχουν αρχίσει να παραιτούνται προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα, δηλαδή την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους.
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Εκατομμύρια ανυποψίαστοι πολίτες διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθημερινά να εμπλακούν σε μοιραία ατυχήματα με τέτοιους οδηγούς λεωφορείων. 
Τυχαία έως σήμερα έχουν αποσοβηθεί τα χειρότερα καθώς σε όλες τις περιπτώσεις θανατηφόρων τροχαίων οι οδηγοί είχαν κανονικά διπλώματα ή τουλάχιστον η γνησιότητα τους δεν αποτελούσε αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Με δεδομένο όμως ότι το σύνολο των εργαζόμενων σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, οι συνεργαζόμενες με τον ΟΣΥ ασφαλιστικές εταιρείες, που καλύπτουν αποζημιώσεις οδικής ασφάλειας, αναμένεται ότι θα κινηθούν εναντίον του Οργανισμού έχοντας ήδη ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τα πτυχία των ασχολούμενων αμιγώς με την τεχνική υποστήριξη και την οδήγηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζόμενων στις αρχές της εβδομάδας αποχώρησαν δύο οδηγοί από το αμαξοστάσιο των Λιοσίων.

Η αρμόδια υπηρεσία Πιστοποίησης Διπλωμάτων, στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Ανθούσα, διαθέτει επαρκείς αποδείξεις για ακόμη 43 περιπτώσεις οδηγών με πλαστά διπλώματα ενώ βρέθηκαν και 7 τεχνίτες, επισκευαστές των λεωφορείων, με αμφισβητούμενους τίτλους. 
 
Ανάλογα φαινόμενα, πολύ μικρότερης έκτασης, είχαν εντοπιστεί την περίοδο 2005-2006 στον τότε ΟΑΣΑ και αφορούσαν 18 οδηγούς οι οποίοι απομακρύνθηκαν χωρίς να ακουστεί το παραμικρό καθώς επρόκειτο για ελέγχους που πραγματοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών και απομάκρυναν τους παρανομούντες συναδέλφους τους με συνοπτικές διαδικασίες. Επίσης λίγο αργότερα ανέκυψε παρεμφερές ζήτημα με 38 προσληφθέντες η τελεσίδικη εκδίκαση του οποίου εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.
Κύκλωμα με έδρα το Μενίδι

Όπως συμβαίνει σε πολλές υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου έτσι και πίσω από τις προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες υποκρύπτεται κύκλωμα έκδοσης πτυχίων και αδειών. Συνδικαλιστές επισημαίνουν έχοντας ενημερώσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ότι η έδρα της «βιομηχανίας» ευρίσκεται στο Μενίδι από όπου εκδίδονται τα περισσότερα πιστοποιητικά κυρίως σε ελληνικής καταγωγής αλλοδαπούς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι περισσότεροι προσλήφθηκαν το 2005 ενώ παλαιότερα, από την εφαρμογή των διαδικασιών επιλογής μέσω ΑΣΕΠ, δρούσε άλλο κύκλωμα πλησίον του κεντρικού αμαξοστασίου στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Κατά καιρούς οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Προσωπικού του ΟΑΣΑ και των ΗΛΠΑΠ εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη μεγάλη αύξηση των ατυχημάτων κατά 27% κάθε φορά που προσλαμβάνονταν νέοι οδηγοί.
 
Ωστόσο δεν μπορούσαν να προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση των τίτλων σπουδών και οδηγικής ικανότητας που προσκόμιζαν οι εργαζόμενοι καθώς αυτά κρίνονταν από το ΑΣΕΠ. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις μιας και καθημερινά εντοπίζονται σοβαρές βλάβες σε οχήματα πολλά εκ των οποίων ακινητοποιούνται επί μακρόν στα αμαξοστάσια.

Από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας με την δημοσιοποίηση των εξωδίκων

fpress.gr 
http://blogdriversoasth.blogspot.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver