Ελεγκτές κομίστρου με εκπαίδευση απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης



Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΟΑΣΑ την υλοποίηση ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης των ελεγκτών κομίστρου, έναντι 20.000 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Tο πρόγραμμα αφορά τους ελεγκτές κομίστρου της ΣΤΑΣΥ (100 άτομα) και της ΟΣΥ (20 μόνιμοι και περίπου 200 εθελοντές), οι οποίοι θα εκπαιδευθούν γύρω από το πως θα πρέπει:

- Να προσεγγίζουν και να συμπεριφέρονται στους επιβάτες κατά για τον έλεγχο του κομίστρου,  

- Να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις,

- Να προφυλάσσουν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους επιβάτες.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας, θα γίνει μία εφ' όλης της ύλης εκπαίδευση των ελεγκτών γύρω από το πώς θα συμπεριφέρονται στους επιβάτες. Ειδικοί στην ασφάλεια, αλλά και ψυχολόγοι θα δείξουν στους ελεγκτές τρόπους διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα, η αντιμετώπιση ενός εξαγριωμένου επιβάτη.

Ακόμη, ειδικοί θα αναλύσουν κανόνες επικοινωνίας, ενώ θα γίνει προβολή υλικού με διάφορα σενάρια και προσομοιώσεις, στα οποία οι ελεγκτές θα καλούνται να κάνουν επί τόπου επιλογές.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ, το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας του ελεγκτικού έργου.

«Υπάρχουν περιστατικά που ο ελεγκτής και ο επιβάτης διαπληκτίζονται, όμως ο πρώτος δεν έχει τον τρόπο να τον διαχειριστεί και πολλές φορές το κάνει με άσχημο τρόπο ή δεν γνωρίζει καν τον τρόπο να το κάνει. Χρειάζεται μία επαγγελματική προσέγγιση. Οι επιβάτες είναι άνθρωποι» αναφέρουν στελέχη του ΟΑΣΑ και επισημαίνουν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει τρέξει αντίστοιχο πρόγραμμα στον οργανισμό.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα διαρκέσει έως το καλοκαίρι, ενώ τα σεμινάρια θα γίνονται σε ομάδες των 30.

«Όποιος έρχεται σε επαφή με επιβάτες, πρέπει οπωσδήποτε να έχει περάσει από έλεγχο» λένε πηγές της εταιρίας. Σημειωτέον ότι από εκπαίδευση και ψυχομετρικά τεστ έχουν περάσει και οι 120 ελεγκτές που προσελήφθησαν πρόσφατα μέσω ΟΑΕΔ.

Σχόλιο:Γιατί όχι και οι ΟΔΗΓΟΙ;
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver