Δείτε το πρώτο νόμιμο ιπτάμενο αυτοκίνητοΗ πραγματική έκπληξη που επιφυλάσσει στο κοινό αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ο τρόπος οδήγησης, καθώς δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει ως σήμερα. Η καμπίνα του γέρνει και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνουμε ένα αεροπλάνο να τρέχει με σταθερότητα επάνω στο οδόστρωμα. Όπως λέει ο Robert Dingemanse, CEO της PAL-V, η εταιρεία του κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο στον κόσμο, το οποίο, σημειωτέον, είναι και καθόλα νόμιμο.

Το όχημα δημιουργήθηκε σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους από τον νόμο κανονισμούς κι έχει εξασφαλίσει το “ΟΚ” της ευρωπαϊκής IASA (International Air & Shipping Association), αλλά και των ευρωπαϊκών αρχών οδικής κυκλοφορίας και ως εκ τούτου μπορεί να πωληθεί σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Dingemanse, ο οδηγός του θα χρειάζεται και το κλασικό δίπλωμα οδήγησης, αλλά και δίπλωμα αεροπλοΐας.

Τιμή εκκίνησης τα 300.000 ευρώ για την γενική έκδοση , ενώ υπάρχει και μια limited edition που προορίζεται για συλλέκτες με τιμή που ξεκινά από το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλώσει η αστυνομία (για ευνόητους λόγους), στρατιωτικοί οργανισμοί, οργανισμοί ασφαλείας ενώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον και πολλών ιδιωτών.


http://www.protothema.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver