Υπό μελέτη η σύνδεση του ΗΣΑΠ με το Τροκαντερό



Υπό μελέτη η σύνδεση του ΗΣΑΠ με το Τροκαντερό Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία υπόγειας διακλάδωσης της γραμμής Πειραιάς-Κηφισιά στο σταθμό των Πετραλώνων.
Σχέδια για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του ΗΣΑΠ με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου και το Τροκαντερό εξετάζει η Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν «Τα Νέα», στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα στη γραμμή του ΗΣΑΠ -που εκτείνεται από την Κηφισιά έως τον Πειραιά- και ονομάζεται και «Μετρό γραμμή 1» να δημιουργηθεί μια υπόγεια διακλάδωση στον σταθμό των Πετραλώνων, με στόχο ο Ηλεκτρικός να διασχίζει την Καλλιθέα, να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού όπου θα εγκατασταθούν η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη και να καταλήγει στο Τροκαντερό.

Ετσι, για ένα κομμάτι από τα Πετράλωνα μέχρι το Δέλτα Φαλήρου ο Ηλεκτρικός στην πράξη, λόγω της υπόγειας διαδρομής, μετατρέπεται σε μετρό. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, μια σκέψη είναι η επέκταση του Ηλεκτρικού να συνδυαστεί με τον σταθμό του τραμ στην Αγία Σκέπη. Με τον τρόπο αυτόν η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετεί συνδυαστικά το Μοσχάτο, την Καλλιθέα και το Νέο Φάληρο.
http://www.euro2day.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver