ΠΑΡΤΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



xrimata-570
Μπορεί το ενιαίο μισθολόγιο να έχει τεθεί σε εφαρμογή τα δύο τελευταία χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν φορείς του Δημοσίου που το καταστρατηγούν ή το ακολουθούν κατά το δοκούν.
Έλεγχοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποκάλυψαν πως γίνονται παρατυπίες στο ενιαίο μισθολόγιο σε 55 οργανισμούς του Δημοσίου. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει η εντολή να υπάρξουν διορθώσεις στο ύψος των αποδοχών των υπαλλήλων όπως επίσης και να γίνει επιστροφή όλων των χρημάτων που καταβλήθηκαν παράτυπα σε υπαλλήλους και στελέχη των εν λόγω οργανισμών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Οι έλεγχοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί παρατυπίες αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο σε 55 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται σε 100 ακόμη οργανισμούς, από τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία προσωπικού και μισθοδοσίας.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει το Έθνος, τα οποία έχουν σταλθεί σε δύο νομικά πρόσωπα, έχει διαπιστωθεί πως καταβάλλονταν επιδόματα γενικών διευθυντών (900 ευρώ) ή διευθυντών (400 ευρώ), χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από το υπηρεσιακό οργανόγραμμα, υπολογιζόταν λανθασμένα η προϋπηρεσία ή η βαθμολογική κατάσταση των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να χορηγούνται υψηλότερες αποδοχές και δίνονταν αφειδώς πρόσθετες αμοιβές για μετακινήσεις στελεχών στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά παράβαση του σχετικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανάμεσα στους οργανισμούς όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες, είναι ο Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), το Εθνικό Κτηματολόγιο - Χαρτογράφηση Α.Ε, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και η εταιρεία Κτιριακές Εγκαταστάσεις Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).
 Ειδικότερα, από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Έθνος και έχουν σταλεί από την Γενική Διεύθυνση Μισθών σε δύο φορείς, έχει διαπιστωθεί:
  • Καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης προϊσταμένου επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ύψους 900 ευρώ για υπηρεσία η οποία δεν έχει χαρακτηριστεί νόμιμα ως Γενική Διεύθυνση (Νομική Υπηρεσία).
  • Καταβολή επιδόματος θέσης ευθύνης διευθυντή ποσού 400 ευρώ σε δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής.
  • Λανθασμένη βαθμολογική κατάταξη ορισμένων Διευθυντών με αποτέλεσμα τη μη ορθή κατάταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Ερευνητής ο οποίος αμείβεται με το ειδικό μισθολόγιο των ερευνητών λαμβάνει επιπρόσθετα επίδομα θέσης γενικού διευθυντή 900 ευρώ.
  • Λόγω μη ολοκλήρωσης της λειτουργικής ενοποίησης του Οργανισμού για αρκετούς τομείς ευθύνης (τμήματα και διευθύνσεις) υπάλληλοι φέρεται να λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης.
  • Μη περικοπή κατά το ένα τρίτο από 1ης Ιανουαρίου της προσωπικής διαφοράς των απασχολούμενων δικηγόρων με σχέση έμμισθης εργασίας.
  • Μη πιστή εφαρμογή του νόμου 2685/1999 στις μετακινήσεις υπαλλήλων που γίνονται είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό.
  • Λανθασμένη αναγνώριση προϋπηρεσίας σε αρκετούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τη μη ορθή κατάταξή τους στα μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονται από τον νόμο του ενιαίου μισθολογίου (ν.4024/2011).
  • http://www.koolnews.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver