Οι πρώτες έξυπνες στάσεις παραδίδονται στο επιβατικό κοινό



Οι πρώτες έξυπνες στάσεις που θα δείχνουν με ακρίβεια τον χρόνο άφιξης λεωφορείων και τρόλεϊ σε αυτές, θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Συνολικά πρόκειται για 10 στάσεις τηλεματικής που θα λειτουργήσουν πιλοτικά στη γραμμή 224 Καισαριανή - Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων και το Πολύγωνο.Οι πρώτες έξυπνες στάσεις παραδίδονται στο επιβατικό κοινό
Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ) και ο ανάδοχος του έργου της τηλεματικής προχωρούν ήδη στην εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στις στάσεις και στα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο.
Μέσω της τηλεματικής, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016, οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και των τρόλεϊ από τις στάσεις. Σε κάθε στάση, όπως και στο εσωτερικό των οχημάτων, θα τοποθετηθούν ειδικές οθόνες που θα ενημερώνουν τους επιβάτες με ακρίβεια λεπτού για τον χρόνο άφιξης-διέλευσής τους από κάθε στάση. Σε επόμενο στάδιο οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες και στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και στα tablets, μέσω ειδικής εφαρμογής που θα μπορούν να κατεβάζουν εύκολα οι επιβάτες.

Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου ο αριθμός των έξυπνων στάσεων αναμένεται να φτάσει τις 100, ενώ το σύστημα της τηλεματικής προβλέπεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο του 2016. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της τηλεματικής σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ, ενώ θα λειτουργούν συνολικά 1.000 έξυπνες στάσεις.
Στο μεταξύ, με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων χωρίς εισιτήριο, από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να τοποθετούνται ειδικές μπάρες (τουρνικέ) στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Η αρχή θα γίνει σε γραμμές με ήπια κίνηση, προκειμένου να ελεγχθούν η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των τουρνικέ,  ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί εάν θα τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα οχήματα που εξυπηρετούν τις γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση.
Από την πλευρά της, η διοίκηση των ΣΑ δηλώνει ικανοποιημένη από τη μεγάλη ανταπόκριση του επιβατικού κοινού για τις νέες μηνιαίες κάρτες των 30 ευρώ. Οπως αναφέρουν πηγές των ΣΑ, η νέα κάρτα για όλα τα μέσα είναι συμφέρουσα, καθώς ακόμα κι εκείνοι που δεν τη χρειάζονταν μέχρι σήμερα, θα τη χρειαστούν πολύ σύντομα. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που μένει στην Πετρούπολη και εργάζεται στην οδό Μεσογείων, μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε την τοπική γραμμή 747 μέχρι τον σταθμό Αττική και στη συνέχεια με το μετρό έφθανε στην εργασία του, σε διάστημα  περίπου μιας ώρας. Τώρα πληρώνει μόνο 30 ευρώ και φτάνει στον προορισμό του 20 λεπτά νωρίτερα, καθώς η γραμμή 747 τον μεταφέρει στον σταθμό του μετρό Ανθούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση των ΣΑ σχεδιάζει να αντικαταστήσει από τώρα τη χάρτινη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με νέα ηλεκτρονική, που θα έχει σχήμα πιστωτικής κάρτας. Στόχος είναι το επιβατικό κοινό να αρχίσει να εξοικειώνεται με το νέο σύστημα Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου που θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια. Ο επιβάτης αντί για χάρτινο εισιτήριο θα προμηθεύεται έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο θα μπορεί να αγοράζει ηλεκτρονικά από το σπίτι του, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία στα εκδοτήρια.

Στάση εργασίας στο μετρό
Χωρίς μετρό θα παραμείνει η Αθήνα την Τετάρτη από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ έχει  προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.
http://www.tanea.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver