Η πολιτική των μεταφορών σε Ελλάδα και Ευρώπη



Η πολιτική των μεταφορών σε Ελλάδα και Ευρώπη
Τα θέματα πολιτικής μεταφορών καθώς και τα τρέχοντα θέματα συντονισμού εργασιών Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Συμβουλίου, ήταν η βασική συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ  Violeta Bulc.
Ο Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ κα Violeta Bulc και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο πλαίσιο συζήτησης για την πολιτική των Μεταφορών ανέπτυξε τις Ελληνικές θέσεις για την στρατηγική για την ανάπτυξη των Δικτύων Μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και για το σχεδιαστικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο, τα χρονοδιαγράμματα και τους άξονες για την υλοποίηση έργων υποδομής στις Μεταφορές. Παράλληλα παρουσίασε τις Ελληνικές προτάσεις για τα έργα μεταφορών στη χώρα μας, για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις χρηματοδότησης  από τα Κοινοτικά Ταμεία.
Επίσης, ο Έλληνας Υπουργός είχε την ευκαιρία να αναφέρει τις Ελληνικές προτάσεις για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η νησιωτική παράμετρος στον σχεδιασμό των μεταφορών, η ανάπτυξη όλων των βασικών δικτύων και μεταφορικών αξόνων που ενδιαφέρουν την χώρα μας, η σημασία των αεροπορικών και λιμενικών υποδομών και η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου συνδυασμένων μεταφορών.
Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα τρέχοντα θέματα Κοινοτικής πολιτικής που συζητούνται στο Συμβούλιο, όσον αφορά σε αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών κλπ.
Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, για την προώθηση σημαντικών και αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών και προγραμμάτων στη νέα περίοδο και έδωσε την ευκαιρία στις δύο πλευρές να υπογραμμίσουν την διάθεση και ετοιμότητα τους για περαιτέρω συνεργασία.
Πηγή: reformer.gr
http://radiourgia.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver