ΣΤΟΠ της Βουλής στους διορισμούς Σπρίτζη στους Οργανισμούς Συγκοινωνιών



Την παρανομία που ανέδειξαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Χρήστος Σταϊκούρας και συντάχθηκε όλοι η Αντιπολίτευση, δεν άντεξε να συγκαλύψει ούτε και ο συγκυβερνών βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδίαση ακρόασης των νέων διοικήσεων του Οργανισμού Συγκοινωνιών.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανέδειξε ως παράνομη την απόπειρα του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπρίτζχη να διορίσει δύο πρόσωπα σε κάθε διοίκηση , δηλαδή άλλον Πρόεδρο και άλλον διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο κ. Κακλαμάνης επικαλέστηκε μάλιστα νόμο που έφερε η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο γίνεται ξεκάθαρο ότι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι το ίδιο πρόσωπο και επομένως η προσπάθεια του υπουργού να διορίσει έξι πρόσωπα στη διοίκηση ΣΤΑ.ΣΥ, Ο.ΣΥ και Ο.Α.Σ.Α αντί τριών όπως προβλέπει ο νόμος δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο είχε υπολογίσει μισθό για ένα άτομο σε κάθε διοίκηση και όχι για δύο. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτηριστικά ανέφερε πως θα πρέπει να αναβληθεί η σημερινής συνεδρίασης, καθώς εάν δεν υπάρξει πρώτα τροποποίηση του νόμου και συνεχίσει η διαδικασία και διοριστούν τα διοικητικά συμβούλια αυτά θα μπορούν να κριθούν στο επόμενο διάστημα παράνομα. Και την ευθύνη αυτή θα την έχει εξ ολοκλήρου ο Υπουργός Μεταφορών σχετικά με τη νομιμότητά τους και τις όποιες ενδιάμεσα αποφάσεις αυτά λάβουν…

Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ διευκρίνησαν ότι εάν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία και περάσει εξ αιτίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας που υοπάρχει στην επιτροπή ΔΕΚΟ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει… τονίζοντας πως «η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο όργανο της Βουλής για να περάσει την απόφασή της…»

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπρίτζης, αναγνώρισε το νομικό πρόβλημα μιλώντας «για ένα νομοτεχνικό λάθος… που θα διορθωθεί με τροπολογία σε επόμενο νόμο» προσθέτοντας πως «εμείς για να καλυφθεί η διαδικασία νομιμότητας έχουμε ένα γνωμοδοτικό σημείωμα από δικηγόρο…» (!)

Άποψη που προκάλεσε την οργή του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη που του είπε «δεν είναι δυνατόν αυτό που λέτε» για να προσθέσει ο Νικήτας Κακλαμάνης «Προφανώς μας δουλεύει… ο Υπουργός. Εμείς αποχωρούμε».

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver