Δύο Γερμανοί εκπροσωπούν την Ελλάδα για τα εργασιακά!



Απίστευτο κατόρθωμα του Κατρούγκαλου 

Τη μήνη του κόσμου της εργασίας, των συνδικάτων και του πολιτικού κόσμου ξεσήκωσε η σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει το έργο της αναμόρφωσης των Εργασιακών καθώς την εκπροσώπηση της χώρας μας θα έχουν δύο Γερμανοί!

Ξένοι τεχνοκράτες-εμπειρογνώμονες που στην ουσία απηχούν τις απόψεις των δανειστών και οι οποίοι άλλωστε πρότειναν ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους που θα μελετήσουν την κατάσταση των Εργασιακών και θα εκδώσουν το δικό τους πόρισμα για το δέον γενέσθαι.

Αυτό στη συνέχεια οι δανειστές θα το επιβάλουν στην ελληνική πλευρά, η οποία το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να νομοθετήσει τις προτεινόμενες αλλαγές.

Η επιτροπή των ξένων «σοφών» που όρισαν η κυβέρνηση και οι δανειστές θα συνεδριάσει στις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες με σκοπό να αναζητηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στις ομαδικές απολύσεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στις διαπραγματεύσεις, στον τρόπο προκήρυξης απεργίας και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ο Ολλανδός καθηγητής Οικονομικής της Εργασίας Γιαν βαν Αουερς που θα προεδρεύει χαίρει μεν εκτίμησης ως πρόεδρος των Ευρωπαίων εργατολόγων, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που μιλούν πλέον για «εθνική ήττα από τα αποδυτήρια» μετά από αυτή την -αν μη τι άλλο- παράδοξη επιλογή.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να την εκπροσωπήσουν δύο Γερμανοί, ενώ την τελευταία στιγμή πείστηκε να συμμετάσχει ο καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Κουκιάδης.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος η σύνθεση της 8μελούς, τελικά, Επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Jan Van Ours (Ολλανδός καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ ) και μέλη οι Gerhard Bosch (καθηγητής σε θέματα εργασίας και οικονομικής κοινωνιολογίας στο Εσσεν), Bruno Veneziani (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Μπάρι), ο Fernandes Monteiro (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Πόρτο), Wolfang Daubler (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Βρέμη), Γιάννης Κουκιάδης (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη και πρώην υπουργός), Juan Jimeno (διευθυντής του τμήματος ερευνών της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας) και Petro Silva Martins (καθηγητής οικονομικών της εργασίας στο Queen Mary College). Παρατηρητής της Επιτροπής θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Κατρούγκαλου .

Και εύλογο το ερώτημα: Μα δεν έχουμε δικούς μας επιφανείς επιστήμονες; Εχουμε αλλά κανείς δε δέχτηκαν μετά τα «παθήματα» της επιτροπής σοφών για το Ασφαλιστικό, λένε κάποιοι συνομιλητές τους. Θυμίζουμε ότι έστειλαν επιστολή με σφαίρες στην πρόεδρο της επιτροπής, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αννα Λιγωμένου, ενώ έσπασαν το γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου.

 Για την ιστορία, οι δανειστές διάλεξαν εκπροσώπους του σκληρού οικονομικού πυρήνα και όχι εργατολόγους, όπως τον Χουάν Φρανσίσκο Σεράνο (επικεφαλής του Ερευνητικού Τμήματος της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας) ή τον Πέδρο Μάρτινς (Πορτογάλος καθηγητής Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου).

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver