Το μετρό πάει... Καισαριανή



Στην «καρδιά» της Καισαριανής θα καταλήγει το πρώτο τμήμα της τέταρτης γραμμής του μετρό, που θα ξεκινά από το Γαλάτσι και μέσω εννέα σταθμών (Κυψέλη, Πεδίον Αρεως, Εξάρχεια κ.ά.) θα φτάνει ώς τον «Ευαγγελισμό».

Το φθινόπωρο του 2014 είχε προστεθεί η διακλάδωση προς τα Ιλίσια με τέσσερις νέους σταθμούς και στη συνέχεια έναν πέμπτο μπροστά στο γήπεδο της «Near East», η οποία επέβαλε τον ανασχεδιασμό της γραμμής.

Η δημοπράτηση του έργου με τους 14 σταθμούς αναμένεται να γίνει στα τέλη του έτους, ενώ η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑπ) το οποίο θα καλύπτει το 75% του κόστους. Εξετάζεται επίσης η ένταξή του στο πακέτο Γιούνκερ, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων αλλά όχι με βάση τη «συνταγή» των αυτοκινητόδρομων.

Με χωριστό διαγωνισμό θα δημοπρατηθεί το υπόλοιπο τμήμα από τον «Ευαγγελισμό» ώς το Μαρούσι, κάτω από τη λεωφόρο Κηφισίας.

Οι μελέτες εκπονούνται από την Αττικό Μετρό και βρίσκονται στο τελικό στάδιο, όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver