Δημόσιες αστικές συγκοινωνίες μέχρι το 2019;



Οι δημόσιες συγκοινωνίες ή όπως αλλιώς ονομάζονται μέσα μαζικής μεταφοράς , είναι υπηρεσίες κοινής μεταφοράς επιβατών, οι οποίες είναι διαθέσιμες για χρήση από το ευρύ κοινό, σε αντιδιαστολή με άλλους τρόπους μεταφοράς, όπως το Ταξί και το car pooling.

Η σημασία των δημόσιων συγκοινωνιών στις επιβατικές αστικές και υπεραστικές μεταφορές μιας χώρας είναι δεδομένη.

Εκτελούν αναμφίβολα μια κοινωνική υπηρεσία που εξασφαλίζει στον πλη8υσμό της περιοχής ένα επίπεδο προσιτότητας και κινητικότητας.

Πέρα από τον καθαρά κοινωνικό τους ρόλο, αποτελούν την μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων, που δημιουργεί ιδίως στις σύγχρονες αστικές περιοχές η συνεχώς αυξανόμενη ιδιοκτησία και χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Επίσης, η χρήση τους αποτελεί καλύτερη και ορθολογικότερη αξιοποίηση διατιθέμενου χώρου, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ανά μετακινούμενο, μειώνει την μόλυνση της ατμόσφαιρας.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς περιλαμβάνουν λεωφορεία, τρόλλεϋ , τραμ και τρένα, μετρό ,πλοία και αεροπλάνα.

Οι αστικές δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να παρέχονται από μία ή περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταφορών ή από κρατικέςυπηρεσίες μεταφορών .

Οι δημόσιες υπηρεσίες συνήθως χρηματοδοτούνται από το κόστος που χρεώνεται ο κάθε επιβάτης. Οι υπηρεσίες είναι κατά κανόνα οργανωμένες και, ενδεχομένως, επιδοτούνται από την τοπική ή την κρατική αρχή, μέσω των εσόδων από την φορολογία. Υπάρχουν και υπηρεσίες πλήρως επιδοτούμενες, με μηδενικό ναύλο, οι οποίες λειτουργούν σε συγκεκριμένες πόλεις.

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver