Βρετανία: Χάος στις μετακινήσεις λόγω 48ωρης απεργίας των μηχανοδηγών στα τρέναΟι μηχανοδηγοί του Νότιου Σιδηρόδρομου (Southern Rail), η οποία διαχειρίζεται τρένα από το κεντρικό Λονδίνο προς το Γκάτγουικ και το Μπράιτον στη νότια ακτή, ξεκίνησαν 48ωρη απεργία που αφορά μία μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με το ποιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για να ανοίγουν και να κλείνουν τις πόρτες των τρένων.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τρένων της Βρετανίας, η Govia Thameslink Railway (GTR), μία κοινοπραξία που ανήκει στην λονδρέζικη εταιρεία Go-Ahead και στη γαλλική Keolis, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα 2.284 δρομολόγιά της δεν θα πραγματοποιηθούν εξαιτίας της απεργίας.

Όσοι χρησιμοποιούν τον Νότιο Σιδηρόδρομο έχουν ήδη υποφέρει επί μήνες ακυρώσεις και καθυστερήσεις εξαιτίας των πολλών αναρρωτικών αδειών των εργαζομένων και στη συνέχεια εξαιτίας των απεργιών που έκαναν οι εισπράκτορες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για τις πόρτες των βαγονιών.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι η Southern Rail επιθυμεί να επεκτείνει τη χρήση των τρένων μόνο με μηχανοδηγό μειώνοντας έτσι το επίπεδο της ασφάλειας το οποίο τώρα υφίσταται χάρη στους εισπράκτορες.

Η Southern υποστηρίζει ότι τα σχέδια εκσυγχρονισμού της δεν θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά σε λιγότερες ματαιώσεις δρομολογίων καθώς δεν θα απαιτείται για την κυκλοφορία των τρένων η παρουσία μηχανοδηγού και εισπράκτορα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε ότι η απεργία του συνδικάτου των μηχανοδηγών ASLEF είναι πολιτικά υποκινούμενη. Η GTR, η οποία επιχείρησε χθες ανεπιτυχώς να αποτρέψει την απεργία προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, δήλωσε ότι εν μέρει η εταιρεία είναι εκείνη που ευθύνεται για το "σύνθετο" πρόβλημα.

Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμη 24ωρη απεργία των μηχανοδηγών, ενώ απεργίες έχουν προγραμματίσει εντός του μήνα και οι εισπράκτορες. Πενθήμερη απεργία έχουν προγραμματίσει μηχανοδηγοί και εισπράκτορες από τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver