Επιφανειακή η γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης προς αεροδρόμιοΕπιφανειακό το μετρό στην γραμμή προς αεροδρόμιο

Ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις επεκτάσεις του έργου προς την ανατολική Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι η διάνοιξη των σηράγγων στην Καλαμαριά θα αρχίσει τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί εντός 1,5 χρόνου.  Όπως είπε, πλέον δίνεται έμφαση στη σύνδεση της Καλαμαριάς με το Αεροδρόμιο, όπου και θα γίνουν αλλαγές τον σχεδιασμό. 

“Αρχικά, για το αεροδρόμιο υπήρχαν σχέδια για να κατασκευαστεί μισή υπόγεια και μισή επιφανειακή γραμμή. Για πρώτη φορά θα σας πω ότι κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε τη γραμμή επιφανειακή, ακριβώς για να γίνει εύκολα, γρήγορα και φθηνά, να μη μας πάρει 10-15 χρόνια. 

Στην προσπάθεια αυτή θα πρεπει να μας συνδράμουν οι δήμαρχοι και οι δημότες της περιοχής για να διασφαλιστεί η γρήγορη αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις που θα χρειαστεί να γίνουν” σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα έχει επαφές για το θέμα με τους δημάρχους των εμπλεκομένων περιοχών  

Κολοβό μετρό μέχρι το Συντριβάνι το 2020 

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το 2020, το μετρό θα είναι “κολοβό” κι αυτό διότι, όπως όλα δείχνουν, οι εργασίες που θα είναι σε εξέλιξη στη Βενιζέλου, δεν θα επιτρέψουν τη διέλευση του συρμού μέχρι και Σιδηροδρομικό σταθμό. Έτσι, για λόγους ασφαλείας, θα σταματά στον σταθμό του Συντριβανίου.

“Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα υπάρξουν τρεις ημερομηνίες παράδοσης του έργου. Η πρώτη είναι το 2020 οπότε και θα παραδοθούν οι 9 από τους 13 σταθμούς, δηλαδή από το Συντριβάνι μέχρι και την Νέα Ελβετία. Εξαιτίας της κατασκευής του σταθμού της Βενιζέλου, θα καθυστερήσει το τρένο να λειτουργήσει από τον σταθμό της Αγίας Σοφίας μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Από την άλλη, η δεύτερη φάση θα είναι όταν δοθεί σε λειτουργία η γραμμή της Καλαμαριάς, άρα θα έχουμε μετρό από τη Μίκρα μέχρι το Συντριβάνι, το τέλος του 2020 με αρχές του 2021 και η τελευταία φάση θα είναι το 2021 οπότε και θα δώσουμε και το κομμάτι Συντριβάνι - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί ο τελευταίος σταθμός της Βενιζέλου”.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver