Ανατροπές στις ΔΕΚΟ στις οποίες απασχολούνται 40.000 εργαζόμενοι φέρνει η ενεργοποίηση από το φθινόπωρο του Υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ένα καυτό πολιτικά κεφάλαιο για την κυβέρνηση.
Ο φορέας αρχίζει επίσημα τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο και αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του τρίτου Μνημονίου, αφού τα έσοδα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας αποτελούν «εγγύηση» για το δάνειο των 86 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει η χώρα.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι δανειστές, υπό τον ουσιαστικό έλεγχο των οποίων θα βρίσκεται το Υπερταμείο, πιέζουν εδώ και μήνες την κυβέρνηση να το ενεργοποιήσει, αποφασισμένοι να ασκούν συνεχή εποπτεία στο έργο του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα περιθώρια παρεμβάσεων από τους υπουργούς αλλά και τη λήψη δύσκολων αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των χιλιάδων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Αυτοί θα έχουν το «μαχαίρι και το πεπόνι» και ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να επιβάλλουν δραστικότερες αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων που, παρά τις παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης, θα παραμένουν ζημιογόνες και για χρόνια ελλειμματικές. Ετσι προδιαγράφεται η επόμενη μέρα για τις ΔΕΚΟ, των οποίων η τύχη αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης των δεσμεύσεων του Μνημονίου.
Tο αρθρο του Γιώργου Φιντικάκη μπορειτε να το διαβασετε ΕΔΩ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.