Μητρόπουλος στον realfm: Το ΣτΕ αποφάσισε αναδρομικές αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους



Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm και στον Νίκο Στραβελάκη τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να δώσει αναδρομικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους και υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά και άλλων σωματείων που έχουν γίνει περικοπές μετά το 2012.

«Δεν αφορά μόνο τους ενστόλους, αλλά όλους τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που έχουν βγάλει αποφάσεις του ΣτΕ», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος. Η απόφαση, σύμφωνα με τον καθηγητή, «μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους συνταξιούχους, όπως του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, των δημοσίων υπαλλήλων, των Πανεπιστημιακών, των ειδικών μισθολογίων και άλλα σωματεία».

«Είναι πολλά τα ποσά. Μιλάμε για δύο Novartis, δηλαδή δύο φορές το τρία δισ.», πρόσθεσε, αφού οι συντάξεις και οι μισθοί υπαλλήλων του Δημοσίου θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα Αυγούστου του 2012.

Όπως είπε ο καθηγητής «και το 2014 είχε υποχρεωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά να υλοποιήσει κατά το ήμισυ την απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει παράνομες τις περικοπές και διέτασσε την κυβέρνηση να χορηγηθούν και αναδρομικά τις περικοπές».

Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι «πρακτικό μη συμμόρφωσης και όχι νέα απόφαση», που αφορά όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο και «απαιτεί από το δημόσιο να υλοποιήσει τις αποφάσεις αυτές άλλως στο οκτάμηνο, αν δεν υλοποιήσετε, θα σας επιβάλλω πρόστιμα και διαχρονικά σπάνια έχει συμβεί αυτό για σύγχρονη διοίκηση κράτους Ευρωπαϊκοί».

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver