Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Θετικές αποφάσεις Δικαστηρίου για καταβολή 13ου, 14ου μισθού και υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.



Θετικές αποφάσεις για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού σε 150 εργαζόμενους του δήμου Περιστερίου έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ειρηνοδικείο Περιστερίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αποφάσεις αφορούν τόσο εργαζόμενους αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) όσο και συμβασιούχους-παρατασιούχους (ΙΔΟΧ) για τα έτη 2015 και 2016.

Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης «δεσμεύτηκε ότι ΔΕΝ θα προσφύγει σε έφεση και αποφάσισε την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους συναδέλφους».

Να σημειωθεί ότι το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους αναμένεται να είναι περί τις 2 έως 2.500 ευρώ για τα δύο έτη που έχουν προσφύγει.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένεται απόφαση και για ακόμη 30 εργαζόμενους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη Συλλογική ΣΥΜΒΑΣΗ Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) υπέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 3/8 η Μαρία Μαυραγάνη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Δηλαδή:

 -Επεκτείνεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

-Αυξάνεται κατά πέντε ημέρες ετησίως η κανονική άδεια κατηγοριών εργαζομένων, όταν συμπληρώνουν ένα έτος εργασίας (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

– Μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο σε κατηγορίες εργαζομένων (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

-Παράλληλα στις ειδικότητες: Χειριστές κομπρεσέρ, χείριστες γεωργικών ελκυστήρων, απασχολούμενοι στην περισυλλογή ζώων, Μάγειροι, Επόπτες αποχέτευσης και ψεκαστές και απολυμαντές χώρων α) επέρχεται μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες, β) μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο

–Οι ΙΔΟΧ (συμβασιούχοι): α) θα μπορούν να παίρνουν άδεια ασθένειας τέκνου τεσσάρων ημερών ετησίως β) θα μπορούν να παίρνουν επιπλέον δύο ημέρες άδειας το χρόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης.

ΠΗΓΗ :  www.aftodioikisi.gr
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver