Καινούργια λεωφορεία : κάτι που μοιάζει με διαγωνισμό ...
Tη τετάρτη ανέβηκε στη Διαύγεια κάτι που μοιάζει με διαγωνισμό για να δείξει ότι επιτέλους ξεκινά η διαδικασία αγοράς καινούργιων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μόνον που αυτό που ανέβασε ο κ. Σπίρτζης δεν είναι διαγωνισμός, αλλά είναι άλλη μια κουτοπόνηρη απόπειρα παραπλάνησης των Θεσσαλονικέων, ενόψει κάλπης.

Αυτό που ανέβηκε στη Διαύγεια είναι κατ’ ουσία μια απλή πρόσκληση ενδιαφέροντος ώστε οι εταιρείες να εκδηλώσουν το όποιο ενδεχόμενο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό ο οποίος, όμως θα γίνει αργότερα... Πότε αργότερα; Μόλις ο υπουργός καταφέρει να βρει τα περίπου 460 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αγορά αυτών των λεωφορείων.

Και πότε θα τα βρει αυτά τα χρήματα και κυρίως, από πού θα τα βρει; Όπως ειλικρινώς αναφέρεται στη Διαύγεια, η κυβέρνηση θα επιδιώξει αυτά τα χρήματα να τα αντλήσει από το ΕΣΠΑ και από ένα δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από την οποία έχει αποσπάσει, όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, σχετικές δεσμεύσεις.

Και πότε θα το ξέρει εάν θα μπορεί να υπολογίζει σε αυτά τα κονδύλια, εάν δηλαδή θα μπορεί να αντλήσει χρήματα από αυτές τις πηγές; Στην καλύτερη περίπτωση, αναφέρεται στη Διαύγεια, θα το γνωρίζει τον Δεκέμβριο του 2019 και εάν όλα πάνε καλά, τότε θα βγει ο διαγωνισμός στον αέρα.

Και πόσο καιρό κάνει ένας τέτοιος διαγωνισμός για να ολοκληρωθεί; Στην καλύτερη περίπτωση οκτώ με εννέα μήνες, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις και τα σχετικά. Δηλαδή, με τους πιο ευνοϊκούς όρους ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μετά το καλοκαίρι του 2020. Σύμφωνα, δε, με τα αναγραφόμενα στη Διαύγεια, το πρώτο καινούργιο λεωφορείο θα έρθει στην πόλη τουλάχιστον επτά μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή γύρω στον Μάρτιο με Απρίλιο του 2021, ή αλλιώς σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

 Αυτό είναι λοιπόν το νέο παραμύθι το οποίο προσπαθεί να σερβίρει στους Θεσσαλονικείς ο υπουργός Μεταφορών με το τρικ που έκανε, ανεβάζοντας προχθές στη Διαύγεια τα περί δήθεν διαγωνισμού για την προμήθεια καινούργιων αστικών λεωφορείων.

ΠΗΓΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver