O υπουργός μεταφορών βλέποντας την ήττα να έρχεται, εγκαταλείπει KAI τον ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

•Η ιδιωτικοποίηση έρχεται από την έλλειψη προσωπικού κι από την έλλειψη υλικών και ανταλλακτικών για να συντηρηθεί ο ΟΑΣΑ. 

•Με όλα τα παραπάνω υπάρχουν νόμοι ψηφισμένοι από το 2010-11 που μιλούν ξεκάθαρα ότι ο ΟΑΣΑ θα ιδιωτικοποιηθεί εφόσον δε μπορεί να αυτόεξυπηρετηθεί στη συντήρηση και τη λειτουργία με τα τεράστια κενά σε όλες τις ειδικότητες.

•Με το μεσοπρόθεσμο να σας θυμίσω ότι δεν επιτρέπουν τις προσλήψεις έως το 2022 μέσω ΑΣΕΠ.

•Οι μοναδικές προσλήψεις που επιτρέπουν οι νόμοι και το ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ , είναι μόνο μέσω γραφείων ενοικιάσεως προσωπικού, για όλες τις ειδικότητες στην αποδεκατισμένη από τεχνίτες συντήρηση και την λειτουργία (να λοιπόν ο ιδιώτης από το παράθυρο).


Είναι κοινό μυστικό πως η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Μεταφορών έχει εγκαταλείψει στην τύχη του τον ΟΑΣΘ. Το βιώνουν αυτό καθημερινά οι επιβάτες, το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, το ξέρει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητά κατ’ επειγόντως από τα υπουργεία να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τον Οργανισμό καθώς τα ταμεία του έχουν στεγνώσει.

Η προχθεσινή δήλωση του υπουργού μεταφορών στην ΕΡΤ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης», που θα ήταν το διάδοχο σχήμα του ΟΑΣΘ, αποτελεί απλώς επιβεβαίωση της πλήρους παραίτησής του, υπό το βάρος της αποτυχίας του εγχειρήματος της κρατικοποίησης του Οργανισμού.

Με το πρόσχημα των εκλογών ο υπουργός πετά «λευκή πετσέτα» λέγοντας ότι «δεν θα ενεργοποιήσουμε τον ΑΣΥΘ, ούτε θα κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με τις επιλογές που θα κάνει στις εθνικές εκλογές». Πέραν του ότι η δήλωση αυτή αποτελεί σαφή ομολογία επικείμενης εκλογικής ήττας, είναι και εξόχως προσχηματική καθώς, εδώ και μήνες ο υπουργός μεταφορών δεν έχει κάνει κατ’ ουσία τίποτε ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση του διάδοχου σχήματος του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στα περίφημα «εγκαίνια» του σταθμού του μετρό στο Σιντριβάνι ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η ΑΣΥΘ θα ξεκινούσε σταδιακά τη λειτουργία της, ήδη από τον Φεβρουάριο. Όμως, φτάσαμε στον Ιούνιο και το μόνο που έγινε είναι η συγκρότηση επιτροπής η οποία επεξεργάστηκε τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας της εταιρείας, επεξεργασίες οι οποίες έμειναν όμως στα υπουργικά συρτάρια. Όπως άλλωστε και η διαδικασία επιλογής διευθύνοντος συμβούλου της υπό συγκρότηση εταιρείας.

Η συνολική παραίτηση του υπουργού μεταφορών απ’ ό,τι έχει σχέση με τις οδικές αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν έχει ακόμη διορίσει νέο πρόεδρο στον ΟΣΕΘ μετά την αποχώρηση του Κώστα Αμπατζά.

Το μόνο που προχώρησε όλους τους τελευταίους μήνες είναι η εκχώρηση μέρους του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ, ένα είδος επανιδιωτικοποίησης δηλαδή, προκειμένου να εξοικονομηθούν μερικά λεωφορεία και κάποιοι οδηγοί, μπας και βελτιωθεί, έστω κατ’ ελάχιστο, η κατάσταση μέσα στην πόλη.

Και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ο υπουργός ανέβασε στη Διαύγεια έναν δήθεν διαγωνισμό για την προμήθεια 750 νέων λεωφορείων, εκ των οποίων 350 θα έρχονταν στην Θεσσαλονίκη. Μόνον που επρόκειτο κατ’ ουσία για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ, καθώς ούτε τεύχη δημοπράτησης υπάρχουν, ούτε, πολύ περισσότερο, τα απαραίτητα περίπου 460 εκατ. ευρώ για την αγορά των λεωφορείων.

Και τώρα, μετά τη δεινή εκλογική ήττα της Κυριακής και τη συνεπακόλουθη προκήρυξη εθνικών εκλογών, έρχεται ο υπουργός μεταφορών εν είδει εκβιασμού, να θέσει το δίλημμα «ή ΣΥΡΙΖΑ και δημόσιες συγκοινωνίες ή ΝΔ και ιδιωτικές». Επαναλαμβάνοντας δηλαδή, την εκλογική τακτική την οποία ακολούθησε το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές και η οποία το οδήγησε στην ήττα.

Πηγή
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver