Κ. Καραμανλής: Δραματική η κατάσταση στον ΟΑΣΘ ( και που να δεις τι γίνεται στον ΟΑΣΑ )



Δεν μου άρεσαν αυτά που είπε ο υπουργός . Αναμασημένα και παλιομοδίτικα . Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η λέξη επιδότηση έχει καταργηθεί με την ψήφιση του ΕΕ 1370 /2007 . Ο φορέας που αναλαμβάνει τη δημόσια συγκοινωνία πληρώνεται σύμφωνα με τα δρομολόγια που εκτελεί . Τα εικονικά δρομολόγια εύκολα εντοπίζονται όταν υπάρχει θέληση . Ο ΟΑΣΑ πρόπερσι για να καλύψει τη μεγάλη χασούρα δρομολογίων σε καθημερινή βάση επινόησε κάτι απίστευτο . Τα σχολάσματα των τρόλλεϋ τα περνάει δρομολόγια για να καλύψουν εν μέρει τη καθημερινή κακή εικόνα στη συγκοινωνία . Και για να τρομοκρατήσουν τους οδηγούς που δεν εκτελούν αυτή τη παράνομη απόφαση βάζουν τους επιθεωρητές να γράφουν και να τιμωρούν τους οδηγούς που δεν πειθαρχούν σε αυτή τη παρανομία . Οι ΟΔΗΓΟΙ ως είναι γνωστόν είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που όταν προσλήφθηκαν ήταν άρτια καταρτισμένοι στο αντικείμενο της εργασίας  . Όλοι οι άλλοι πρώτα μπήκαν γιατί κάτι λίγα γνώριζαν  και μετά έμαθαν όλα τα υπόλοιπα . Είναι αυτό που λέει η παροιμία "μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις"

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στον ΟΑΣΘ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε την εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε, όπως είπε, κατάρρευση του ΟΑΣΘ.

«Σήμερα δεν κυκλοφορούν πάνω από 240-260 Λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα.

Είναι δραματική.

Μείωση του στόλου, εικονικά δρομολόγια, κατάρρευση της τηλεματικής, δραματική πτώση των εσόδων.

Έχουμε ένα κρατικοποιημένο οργανισμό ο οποίος λαμβάνει 200% επιδότηση ενώ η ευρωπαϊκή νόρμα είναι 40-60%!

Εδώ που έχουμε φτάσει, λοιπόν, προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης κρίσης ώστε να αποφύγουμε κατάρρευση του ΟΑΣΘ.

Ούτε θαύματα μπορούν να γίνουν, ούτε να επιστρέψουμε στο παρελθόν.

Δυστυχώς, η ζημιά έχει ήδη γίνει», ανέφερε.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες και στην Ευρώπη για την κατάσταση στον Οργανισμό. «Και για το ζήτημα αυτό φέρει ευθύνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί ενέκρινε τη μία και μοναδική πανευρωπαϊκά κρατικοποίηση.

Τι χρειάζεται τώρα;

 Πρώτον: να αξιοποιήσουμε όλα τα ικανά στελέχη του ΟΑΣΘ. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, όπως συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια.

Δεύτερον: αλλαγή της διοίκησης», σημείωσε.

http://www.thestival.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver