Η σημασία του εισιτηρίου στα δημόσια μέσα μεταφοράς



Με την ψήφιση του ΕΕ 1370/2007 λύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι φορείς που αναλάμβαναν να εκτελέσουν την δημόσια αστική συγκοινωνία .

Με οποιοδήποτε τρόπο γίνεται ο υπολογισμός της αποζημίωσης οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τέτοιο έργο θα πρέπει να έχουν πάντα κέρδος .  Λίγο - πολύ  δε ξέρω αλλά ΚΕΡΔΟΣ .

Αν θα είναι δωρεάν το εισιτήριο η αν θα έχει ένα ευρώ η αν θα έχει δέκα ευρώ τον φορέα δε τον ενδιαφέρει καθόλου αυτό . Αυτός θέλει να πληρώνεται στη ώρα του και σύμφωνα με αυτά που κάνει.

Άλλα ποιος είναι υπεύθυνος από τον σχεδιασμό μέχρι και την πληρωμή;

Οι περιφέρειες και οι δήμοι ...

Και όταν υπάρχουν πάρα πολλοί δήμοι φτιάχνεται μια εταιρεία για να συντονίζει αυτό το τεράστιο έργο .

Σαν να λέμε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Εδώ είναι χρήσιμο να αναφερθώ στη καθόλου παράξενη κίνηση της δούρου να προσφέρει κάποια χρήματα για την αγορά λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ -  γνωρίζεται όλοι ότι αυτά ήταν μόνο κούφια λόγια - αναφέρομαι μόνο στη πρόθεση της και μόνο ...

Άρα η ύπαρξη εισιτηρίου ( και ειδικά η τιμή του ) είναι ο δείκτης ανικανότητας μιας περιφέρειας να συντήρησή αυτή τη δημόσια υπηρεσία με επαρκή δημόσια κονδύλια .

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν είναι παράξενο ότι υπάρχουν στην ΕΕ περιφέρειες που φροντίζουν και νοιάζονται για τους πολίτες τους και προσφέρουν δωρεάν συγκοινωνία.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις όπου για να διατηρηθεί μια ποιοτική υπηρεσία θέλει και το ανάλογο εισιτήριο αλλά στην περίπτωση της Ελλάδος αυτό δεν ισχύει διότι ότι γίνεται στην Ελλάδα η ποιότητα του είναι κοντά στο μηδέν.



Μετά από 12 χρόνια καθυστερήσεων - ανικανότητας και απίστευτης λάσπης - τα ψέμματα τελειώνουν ... Λήγει η περίοδος προσαρμογής του νόμου..

Θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση από το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη.

Το κέρδος που θα έχει ο φορέας που θα εκτελεί τη δημόσια συγκοινωνία  ( 10 - 20 - 30 - 100 εκατομμυριάκια ) θα παραμένει στην περιφέρεια και στους πολίτες της ή θα φεύγουν για το εξωτερικό και δε τα ξαναβλέπεται ...

Το θέμα είναι πολύ απλό και εμφανές άλλα η απόφαση πάρα πολύ δύσκολη  και τα συμφέροντα μεγάλα .

Από την μια έχουμε ξεπουλημένα τομάρια πολιτικούς που σκέφτονται πως θα κονομήσουν περισσότερα λεφτά ξεπουλώντας τα πάντα και από την άλλη τον απλό λαό να πληρώνει τα πάντα ακριβά και δεν έχει ούτε μια αξιοπρεπή συγκοινωνία


ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ... ΠΡΟΣΕΧΩΣ ...


ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver