Έρχονται ιδιώτες στο ΟΑΣΘ και ράγισαν ακόμη και τα σασί…
Το Σάββατο είχαμε στην πόλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικό αίτημα την αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ σε όλες τις γραμμές, αλλά όπως μαθαίνουμε, τα σχέδια της κυβέρνησης δεν κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η βασική στρατηγική και επιδίωξη της κυβέρνησης και της νέας διοίκησης του κρατικού πια ΟΑΣΘ, είναι ο οργανισμός σταδιακά να περάσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου.

Και η αρχή έγινε με τα ΚΤΕΛ που ήδη δρομολογείται να πάρουν περίπου το 1/3 των γραμμών.

Το επόμενο στάδιο θα αφορά τις γραμμές μέσα στην πόλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν υπάρξει επαφές και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές εταιρίες να επενδύσουν ή να αγοράσουν συγκοινωνιακό έργο από τον ΟΑΣΘ. Το σχέδιο προβλέπει πως ο ΟΑΣΘ τελικά θα κρατήσει μερικές γραμμές που θα εξυπηρετούν μόνο το κέντρο της πόλης.

Πρακτικά όμως αυτό σημαίνει πως πρέπει να αρθεί το καθεστώς της κρατικοποίησης και να γίνουν διεθνείς διαγωνισμοί…

Στο μεταξύ εντός του οργανισμού το θέμα με τα «χαλασμένα» λεωφορεία, έχει πάρει μορφή επιδημίας. Τα τελευταία κρούσματα ακούγεται ότι εντοπίστηκαν στα σασί. Περίπου 60-70 μεγάλα λεωφορεία ακούγεται ότι έχουν ραγισμένα σασί. Μάλιστα κάποια κάνουν και δρομολόγια. Αυτά τα λεωφορεία όπως ακούμε δεν σηκώνουν επιδιόρθωση και θα βρεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας.

Δηλαδή έτσι που πάει το πράγμα με τον ΟΑΣΘ, τελικά η ιδιωτικοποίηση θα φαντάζει ως σανίδα σωτηρίας. Και έχεις και κάποιους κακόβουλους να επιμένουν ότι «αυτό είναι το σχέδιο»…. 


Φ.Δ. www.dailythess.gr/

ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver