Υπό την εποπτεία κυβερνητικής επιτροπής (ΚΕΣΔΔΕ) τίθεται το υπερταμείο



Στη σύσταση της κυβερνητικής επιτροπής που θα συμμετάσχει στον συντονισμό του έργου διακυβέρνησης των ΔΕΚΟ, έτσι όπως προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του υπερταμείου, προχώρησε η κυβέρνηση.

Η νέα επιτροπή ονομάζεται Κυβερνητική Επιτροπή Συντονισμού Διακυβέρνησης Δημοσίων Επιχειρήσεων (ΚΕΣΔΔΕ). Πρόεδρός της ορίζεται ο υπουργός Οικονομικών (Χρήστος Σταϊκούρας) και μέλη της είναι οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Αδωνις Γεωργιάδης), Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Κωστής Χατζηδάκης), Υποδομών και Μεταφορών (Κώστας Καραμανλής) και Επικρατείας (Κυριάκος Πιερρακάκης).

Βασικός στόχος της ΚΕΣΔΔΕ είναι:

1. Η έγκριση της αποστολής όλων των δημοσίων επιχειρήσεων που ελέγχονται από το υπερταμείο.

2. Η αξιολόγηση, σε συνεργασία με το ΓΛΚ, της αξίας των δημόσια επιδοτούμενων υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΕΚΟ.

3. Η παρακολούθηση των στόχων και της απόδοσης των επιχειρήσεων.

4. Η συμμόρφωση των επιχειρησιακών στόχων των ΔΕΚΟ με εκείνους του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει εκπονήσει το υπερταμείο.

5. Η διαμόρφωση τυχόν προτάσεων επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ΔΕΚΟ.

 6. Η επίτευξη συμφωνίας, σε περίπτωση που η ΔΕΚΟ δεν θέλει να αναλάβει υποχρεώσεις, οι οποίες δεν έχουν περιγραφεί στο καταστατικό της επιχείρησης. Ο ιδρυτικός νόμος του υπερταμείου δίνει το δικαίωμα σε μια ΔΕΚΟ που ελέγχεται από την ΕΕΣΥΠ, να αρνείται την ανάληψη υποχρεώσεων, τις οποίες στο σύνηθες πλαίσιο της επιχειρηματικής της πρακτικής δεν θα αναλάμβανε.

Tα πρώτα κρας τεστ μεταξύ υπερταμείου και ΚΕΣΔΔΕ αναμένονται στα ΕΛΤΑ και στον ΟΑΣΑ.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή των ΕΛΤΑ, επείγει η διάσωση της επιχείρησης, αφού προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί η αποζημίωση, από το Ελληνικό Δημόσιο, του κόστους παροχής της καθολικής υπηρεσίας στα ταχυδρομεία.

Το δεύτερο κρας τεστ αναμένεται λόγω μεγέθους στον ΟΑΣΑ. Αυτό συμβαίνει τόσο λόγω του μεγέθους της επιχείρησης, όσο και εξαιτίας των εκτεταμένων υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος (ΥΓΟΣ) που παρέχει η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η κρατική επιχορήγηση του ΟΑΣΑ ξεπέρασε τα 160 εκατ. ευρώ και το 2017 τα 200 εκατ. ευρώ. «Ο μηχανισμός συντονισμού βάζει στην πράξη όλους τους ενδιαφερόμενους στο ίδιο τραπέζι και επιδιώκει τη συναντίληψη για τις αστικές συγκοινωνίες, π.χ. τι συγκοινωνίες θέλουμε, τι παροχές δίνουν και πώς το επιτυγχάνουμε», παραδέχεται στέλεχος του υπερταμείου.

Με βάση τον μηχανισμό συντονισμού τον τελικό λόγο θα έχει η κυβέρνηση.



http://www.kathimerini.gr/
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver