Βρετανία: Νεκροί 20 οδηγοί – Επιπλέον προστατευτικά μέτρα στα λεωφορεία
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 

Εμείς προτείναμε να μπουν διαχωριστικά πλεξιγκλάς, όπως στα σούπερ μάρκετ, μεταξύ οδηγών και επιβατών, αλλά δεν έγινε δεκτό», λέει στην «Κ» ο Σταύρος Μανίκας, μέλος του Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ (οδηγοί).

Η αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα με στόχο την προστασία των οδηγών των διάσημων κόκκινων λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τη μνήμη των 20 συναδέλφων τους που πέθαναν νικημένοι από τον νέο κορωνοϊό.

Τα μέτρα προστασίας 

Τα καθίσματα, που βρίσκονται πιο κοντά στον οδηγό, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες και η θέση του οδηγού θα προστατεύεται από ένα διάφανο πλαστικό φύλλο.

Από τη Δευτέρα, οι επιβάτες δεν θα μπορούν πλέον να επιβιβάζονται στο λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα, ένα μέτρο που χαιρετίζει ο Πιτ Κάβαναγκ, της συνδικαλιστικής ένωσης Unite στο Λονδίνο.

Ανησυχία μεταξύ των οδηγών 

«Χάσαμε μέλη της οικογένειάς μας των εργαζόμενων στα λεωφορεία τις τελευταίες ημέρες, αρνούμαστε να χάσουμε περισσότερους», συμπλήρωσε.

Μεταξύ των οδηγών, βασιλεύει «ο φόβος», εξηγεί η Τζόαν Χάρις, μια οδηγός λεωφορείων.

«Περισσότερο από εμάς τους ίδιους, σκέφτομαι τις οικογένειές τους» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να μολυνθούμε από τον ιό και να τον μεταδώσουμε στα παιδιά μας και στην υπόλοιπη οικογένειά μας».

 «Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό συνιστούν νίκη» υπογράμμισε η οδηγός.

Φόρος τιμής από τον Σαντίκ Καν 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο πατέρας του οποίου ήταν οδηγός λεωφορείων, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα.

«Μου σπαράσσει την καρδιά που 20 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της #COVID19. Θα μπορούσε να συμβεί στον πατέρα μου και τους φίλους του» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι εργαζόμενοί μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ήρωες και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προστατεύσουμε» συμπλήρωσε.

Η συνδικαλιστική ένωση Unite ζητάει, από την πλευρά της, επιπλέον εξοπλισμούς προστασίας για τους 20.000 οδηγούς λεωφορείων και άλλους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα την 23η Μαρτίου στη χώρα, η κίνηση στα λεωφορεία κατέγραψε πτώση περίπου 85%.

Τέσσερις εργαζόμενοι στο δίκτυο του μετρό και του σιδηροδρόμου στο Λονδίνο έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ.
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.


 
ΚΟΡΥΦΗ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Copyright © 2011 | 0sy-driver